Categories: Eveniment

Zece incendii de vegetaţie într-o singură zi

Carmen Cosman

Pompierii hunedoreni le-au solicitat primarilor din judeţ să stabilească un interval orar pe timpul căruia să se desfăşoare activităţile de igienizare. Totodată ei au interzis eliberarea permisului de lucru cu focul în apropierea pădurilor, a căilor de comunicaţii, în condiţii de vânt şi fără asigurarea materialelor de primă intervenţie.
Asta, după ce, într-o singură zi, reprezentanţii ISU Hunedoara au intervenit la stingerea a nu mai puţin de 10 incendii de vegetaţie uscată.
Primul incendiu a izbucnit în Orăştie, lângă DN 7, pompierii intervenind apoi la Călan, pe DN 66, pentru stingerea unei arderi necontrolate de vegetaţie uscată, care s-a extins la două bălţi (20 mp) cu reziduuri de gudron. O oră mai târziu, Detaşamentul de Pompieri Deva a acţionat în localitatea Deva, pe Calea Zarandului. Apoi, în zona satului Homorod, unde au ars aproximativ 50 ha vegetaţie uscată. În jurul orei 19.00, alte două incendii au izbucnit în Orăştie şi în satul Aurel Vlaicu, apoi, după aproximativ o jumătate de oră, în localităţile Peştişu Mare şi în zona Valea Seacă, din perimetrul aceleiaşi comune. La ora 20, a intrat în acţiune Garda de Intervenţie Râu de Mori, care a stins un incendiu în localitatea Ciopeia, iar aproape de ora 22.00, Garda de Intervenţie Baru Mare a  acţionat în localitatea Fizeşti, pentru stingerea focului, care a mistuit aproximativ 15 ha vegetaţie uscată.

MesagerulHunedorean

Share
Published by
MesagerulHunedorean