Categories: Actualitate

Incendii de vegetaţie în întreg judeţul

Pompierii militari din cadrul detaşamentelor subordonate ISU Hunedoara au avut de intervenit la mai multe incendii de vegetaţie uscată. Focul pus pentru curăţarea terenurilor agricole a fost scăpat de sub control şi fără intervenţia militarilor se putea ajunge la adevărate dezastre.

Pompierii hunedoreni din cadrul gărzilor de intervenţie din Deva, Hunedoara, Orăştie, Petroşani, Brad, Toteşti, Lupeni şi Baru au intervenit pentru limitarea propagării şi stingerea a 14 incendii de vegetaţie uscată.
Flăcările au cuprins vegetaţia uscată de la marginea localităţilor Deva, Hunedoara, Hărău, Peştişu Mic, Simeria, Rişculiţa, Zeicani, Lupeni, Orăştie, Băieşti şi Căstău, a precizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. În total, au fost afectate aproape şapte hectare de teren acoperite cu resturi vegetale. Misiunea militarilor n-a fost una uşoară, dat fiind faptul că la multe incendii, din cauza terenului accidentat, nu s-a putut interveni cu autospecialele cu apă şi spumă.
Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiile de vegetaţie uscată au fost generate de folosirea flăcării deschise în vederea igienizării terenurilor agricole. Reprezentanţii ISU Hunedoara amintesc şi că arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei. (M. Gânju)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că s-au pus deja la bă­taie bani frumoși pen­tru unii candidați care…

4 ore ago

Laurențiu Nistor: Drumuri moderne pentru dezvoltarea comunităților locale

Infrastructura rutieră modernă este primul pas spre dezvoltarea social-eco­no­mică și turistică a județului Hunedoara. Consiliul…

4 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul echipei Corvinul Hunedoara Pentru că va primi titlul de Cetățean de Onoare…

4 ore ago

Bulina negră

Dan Vîlceanu, deputat neafiliat Pentru că l-a mușcat pe fostul său coleg, deputatul Florin Roman,…

4 ore ago

Ce exemplu, ce scandal! Bătaie în Parlamentul României. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că i-a dat un genunchi în față

Bătaie în Parlamentul României: Deputatul liberal Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu (deputat neafiliat,…

4 ore ago

Un nou val de praf saharian lovește România – Care vor fi zonele afectate

Meteorologii anunţă că un nou val de praf saharian va ajunge deasupra României, începând de…

4 ore ago