Categories: Actualitate

Zece destinații europene pentru care merită să uiți de Paris, Roma sau Londra

Pentru fiecare metropolă europeană există sute de mici orașe europene care pot fi locul perfect pentru excursii magice. De la orașe în care castelele te duc înapoi în timp, până la o așezare veche de pe litoralul Mării Negre, aici găsești mai bine de zece orașe mici din Europa pe care să le adăugi pe lista ta de călătorie.
Revista americană Travel+Leisure, o pu­bli­cație de călătării și stil de viață, a realizat un astfel de top al unor orășele europene care v-ar putea cuceri.

Zell am See, Austria
Așezat între lacul turcoaz Zell și muntele Schmittenhöhe, orașul austriac Zell am See este renumit pentru activitățile sale de agrement: schi și snowboard în timpul iernii; înot, ciclism și drumeții vara. Plus plimbarea cu trenul Pinzgauer Lokalbahn de epocă prin peisaje alpine maiestuoase în orice sezon.

Gangi, Sicilia
Gangi este o magie de așezare, cu un castel pe deal și biserici medievale și baroce la poalele Muntelui Etna. Pentru un tur un pic macabru, coboară la mormântul subteran al Bisericii Madre Gangi, unde sunt criptele unor preoți mumificați. Comuna italiană are ceva mai mult de 6.000 de locuitori, așa că liniștea e garantată.
Bled, Slovenia
Pitorescul Bled arată ca o scenă mitică visată de unul dintre frații Grimm. Cea mai importantă caracteristică a sa este o biserică din secolul al XVII-lea, cocoțată pe o insulă de pe lacul Bled, la care se poate ajunge cu barca. Orașul Bled și împrejurimile sale oferă activități în aer liber pe tot parcursul anului, de la trasee montane până la canotaj pe lac.

Óbidos, Portugalia
Este un orașul cu ziduri care emană o charismă ce a dăinuit de-a lungul secolelor. Oriunde te duci, benzile abrupte de piatră se învârt între case văruite și acoperite cu plăci de teracotă. Poți vizita și castelul de Óbidos, care este foarte bine conservat.

Rovinj, Croația
Clădirile pictate în culori vii, străzile întortocheate și o biserică barocă pe deal fac din vechiul port din Rovinj un punct culminant al coastei istriene a Croației. Aici poți gusta sardine, trufe locale celebre sau vin din struguri indieni istrieni.

Pyrgi, Grecia
Pyrgi se remarcă printr-un xysta incredibil (foto): – modele geometrice alb-negru – care acoperă clădirile, arcurile, balcoanele și clopotnițele orașului. Amplasat pe superbul Chios, Pyrgi este unul dintre marii producători de mastic – utilizat pentru a face lichioruri, băuturi, alimente și gumă de mestecat- din insula Egee.

Telč, Republica Cehă

Republica Cehă are multe orașe minuscule care par a fi izvorâte dintr-o poveste populară. Unul care nu trebuie ratat este Telč, un oraș intrat în patrimoniul UNESCO, aflat lângă granița Moraviei și a Boemiei. Centrul istoric rafinat al orașului, ancorat de un castel renascentist, pare a fi creația fantezistă a unui scenograf de la Hollywood.

Saint-Jean-de-Luz, Franța
Saint-Jean-de-Luz își păstrează atmosfera de sat pescăresc din Țara Bascilor, cu clădiri acoperite de lemn în cartierul vechi, bărci care se învârt în port și nisipul auriu care încadrează plimbările de pe plajă. Orașul se umple de turiști mai ales vara, deși surferii se adună aici în orice perioadă a anului.

Otepää, Estonia
Înconjurat de păduri, lacuri, dealuri și văi, acest mic oraș este renumit pentru frumusețea sa naturală pitorească. Otepää a fost mult timp o destinație pentru cei care doreau să facă drumeții, să înoate și să campeze vara. Iarna, orașul primește schiori, snowboarderi și alți entuziaști ai sporturilor în zăpadă. Dacă ajungi aici, merită o călătorie de 15 minute cu mașina până la Sangaste, un conac Gothic Revival din cărămidă roșie, modelat după Castelul Windsor.

Sozopol, Bulgaria
Acest oraș antic este un labirint de străzi pietruite și case roșii, cu vedere la marea turcoaz. În Sozopol se găsesc plaje cu nisip fin, un port pitoresc, căptușit cu bărci, dar și numeroase preparate din bucătăria balcanică și mediteraneeană. În plus, Festivalul de Arte Apollonia de la sfârșitul verii este o vitrină pentru artiști bulgari și mondiali.

(Articol preluat de pe libertatea.ro)

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

7 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

7 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

7 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

7 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

7 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

7 ore ago