Winkler: Asocierea reprezintã un avantaj în accesarea fondurilor europene

05 winklerProgramul LEADER este unul de succes în toate statele membre ale UE, ideea de bază a acestuia fiind asocierea, colaborarea, lucru care aduce rezultate în toate domeniile, susţine europarlamentarul Iuliu Winkler, preşedintele UDMR Hunedoara.

”În anii care au trecut s-a conturat foarte clar faptul că fondurile europene dedicate dezvoltării au sprijinit în mod semnificativ localităţile noastre din mediul rural. Dacă ne gândim doar la plăţile directe în agricultură, constatăm că şi în cea mai mică comună din Transivania au intrat minim 500.000 de euro. Este important să conştientizăm faptul că aderarea la UE a adus o serie de oportunităţi care sprijină dezvoltarea atât la indvidual, cât şi la nivelul localităţilor”, a declarat Iuliu Winkler. pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Potrivit acestuia, încurajarea asocierii este unul dintre beneficiile participării în Programul LEADER, beneficiu care trebuie multiplicat în cazul tuturor proiectelor europene destinate fermierilor, întreprinzătorilor, administraţiilor locale.
Conform europarlamentarului hunedorean, Programul LEADER va avea un buget dublu faţă de cât a avut până acum, ajungând la 624 de milioane de euro. Ideea de bază a Programului LEADER este asocierea administraţiei locale, a întreprinzătorilor şi a sferei civile, care astfel poate aplica şi obţine fonduri europene. Am văzut multe exemple de succes şi accesarea finanţărilor din Programul LEADER. Trebuie să conştientizăm că avem nevoie de colaborare, că asocierea este un avantaj, a mai spus Iuliu Winkler.
Iuliu Winkler a mai arătat că noul ciclu bugetar al UE pentru perioada 2014-2020 oferă mai multe oportunităţi pentru zonele defavorizate, care au avut un caracter monoindustrial, printre care şi regiunile miniere. Întreprinzătorii, agricultorii împreună cu administraţia locală, organizaţiile civile şi cultele trebuie să colaboreze pentru a putea atrage într-un mod cât mai eficient fonduri europene. Trebuie să folosim oportunităţile existente. (…) Experienţa ne-a arătat că în cadrul unei organizaţii asociative şansele cresc. Este important să avem o atenţie sporită la programele europene, dar pentru aceasta este nevoie şi de iniţiativa locală. Trebuie să fim conştienţi de faptul că bugetul european pentru următorii şapte ani reprezintă un cadru, iar dacă noi nu vom cheltui partea noastră, atunci aceasta va fi cheltuită de altcineva, a subliniat Iuliu Winkler.
Amintim că Iuliu Winkler conduce lista UDMR în alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în 25 mai.

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.