Viorel Arion vrea sã reînvie teatrul din Hunedoara şi sã-l redea hunedorenilor

Adriana Năstase

Viorel Arion (foto), candidatul USP la funcţia de primar al municipiului Hunedoara, a lansat trei noi proiecte din cadrul programului său, „RECONSTRUIM ÎMPREUNĂ HUNEDOARA”. Unul dintre acestea se referă la Teatrul din municipiu.

Ca într-un sat uitat de lume
„Este revoltător faptul că ultimii doi primari au abandonat clădirea teatrului, care ar fi trebuit să fie centrul spiritual al
hunedorenilor, o clădire emblematică pentru Hunedoara, frumos şi scump vopsită pe exterior, o ruină în interior.
Ultimii ani, de când teatrul e închis, sunt o pierdere imensă şi, din păcate, ireparabilă pentru Hunedoara. Când un primar pune lacătul pe lăcaşe de cultură, el trebuie să ştie că mii de oameni vor avea de suferit. Copiii şi tinerii Hunedoarei au trăit în ultimii ani fără teatru, fără spectacole de calitate, fără cultură, asemeni tinerilor dintr-un sat uitat de lume. Nu e suficient ca o dată pe an să avem un concert la Castel. E ca şi cum i-am hrăni pe copiii noştri o singură dată pe an”, a declarat Viorel Arion.

Un centru de cultură
Acesta susţine că proiectul prin care Teatrul va fi redat hunedorenilor nu se rezumă la reabilitarea clădirii, pentru că o clădire frumoasă şi funcţională nu e destul. Viorel Arion a afirmat că este nevoie de un plan concret şi, în primul rând, e nevoie de un primar care să înţeleagă şi să susţină nevoia de cultură a oamenilor. „Mă îndoiesc sincer că primarii care au abandonat Teatrul sunt în măsură să îl relanseze cu adevărat. Lucrez împreună cu specialişti în domeniu la un plan de salvare a vieţii culturale hunedorene, iar aici, Teatrul ocupă un loc extrem de important. Vreau ca Hunedoara să fie din nou un centru de cultură în judeţ şi în ţară. Acesta va găzdui spectacole şi piese de teatru pentru toate categoriile de vârstă, proiecţii de film 3D, concerte, expoziţii şi simpozioane, aşa cum se întâmplă într-un oraş civilizat”, a precizat deputatul Viorel Arion.

MesagerulHunedorean

View Comments

 • Mai ai tupeu sa vorbesti de teatru si de cultura,dupa ce PDL-ul impreuna cu tine ati votat restructurarea posturilor si taierea salariilor bugetarilor.Demagogie tipica PDL.Sa-ti fie rusine!

 • PDL-ul a bagat 20 de miliarde in teatru fara a face nimic decat sa-l dea cu var .Alo hotul...:))

 • pai incepe campiania, nu mai e nevoie de teatru. Eu vreau bicicleta electorala promisa

 • in Hunedoara de cati-va ani buni nu sa mai facut un spectacol ,are dreptate ce spune domnul Arion trebuie sa inceapa spectacolele pentru a devenii si copii nostri actori ,cantereti ,trebuie sa vedem vedetele de mici pe tribuna salii de spectacol .

 • Sa reinventeze un alt personaj Arion si apoi teatrul! Nu un hot, mincinos de 22 de ani "capusa" a Parlamentului Romaniei si a întregului sistem bolnav, creat de el si altii ca el.

 • dormi linistit Arioane in banca ta din parlament, ca se ocupa de 6 luni Hada de teatru, mai e un pic si egata.Banii sunt de la Consiliul Judetean.
  Dormi in continuare.

 • Eu sunt de acord cu D-nul Arion! Ce a facut Hada pentru orasul nostru ?S-a apucat sa faca borduri si parcari ca sa mai stranga niste voturi ...dar in perioada mandatului a facut ceva? Va zic eu ...nimic ...ne mananca cainii ...picam in gropi ..alceva? Ar trebui sa le insir pe toate ...
  @psd-ist scarbit : auzi ala " Se apucat Hada de 6 luni " asta e buna :)) na facut nimic 4 ani ...si face de 6 luni...

  Voi ce votati ? partidul sau persoana? Conteaza asa mult partidul?

  Nu judeca o carte dupa coperta...

 • arion are sanse la Primarie cate am eu ca nu candidez,iar rupa vili manili,un sfat, gramatica?,yok

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Unul muncește de zor iar alții se fălesc cu re­a­lizările. Asta spun bâr­fi­torii din vestul…

17 ore ago

Bulina albă

Georgeta Manolache, coordonatorul Clubului AC Străjerii Lupeni Pentru organizarea unei noi ediții a Maratonului Straja,…

17 ore ago

Bulina neagră

Laurențiu Măcinic, de 30 de ani, din București Pentru că a fost arestat preventiv de…

17 ore ago

Declic a „detonat” barajul de la Mihăileni

ONG-iștii au obținut în instanță suspendarea lucrărilor la investiția hidrotehnică   Adriana Năstase Dat ca…

17 ore ago

Polițistul acuzat de furt, condamnat pentru instigare la mărturie mincinoasă

Agentul de la Poliţia orașului Simeria fusese reclamat de proprietarul unui autoturism, parcat în zona…

17 ore ago

Șofer băut, „turnat” de propria soție

Bărbatul s-a certat cu consoarta și a plecat de acasă cu mașina cu gândul să…

17 ore ago