Actualitate

Violatorul cu repetiţie, condamnat la ani grei de puşcărie

Natalia Bumbac

Violatorul în serie Radu Fonea (foto) a fost condamnat din nou la ani grei de puşcărie. Bărbatul a violat şi tâlhărit o femeie din Petroşani, la scurt timp după ce ieşise din puşcărie, unde ispăşise o pedeapsă primită pentru fapte similare.

Şi-a retras apelul
În prima instanţă, la Judecătoria Petroşani, Fonea a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie şi viol. Individul mai avea o ”coadă” de doi ani şi şapte luni, rămasă din pedeapsa anterioară, fiind eliberat condiţionat din puşcărie. Aşadar, Fonea a fost condamnat la o pedeapsă de opt ani şi şapte luni de închisoare. Violatorul a declarat apel împotriva sentinţei date de prima instanţă, însă, la judecarea căii de atac, s-a răzgândit. În consecinţă, Curtea de Apel Alba Iulia a luat act de faptul că Radu Fonea şi-a retras apelul, prin urmare, condamnarea a rămas definitivă.
Reamintim cititorilor că în ianuarie 2018, Radu Fonea, recent eliberat din închisoare, a comis-o din nou. Sub ameninţarea cuţitului, individul a abuzat sexual şi a tâlhărit o femeie din Petroşani. După comiterea faptelor, Fonea a dispărut. A fost găsit după o săptămână la domiciliul lui din localitatea Plopeni, judeţul Prahova, fiind trimis în arest preventiv. Individul este recidivist şi a stat în puşcărie până anul trecut, când a fost eliberat condiţionat. Executa o pedeapsă de aproape 13 ani, tot pentru violarea unei femei din Petroşani. Radu Fonea a stat în puşcărie zeci de ani, infracţiunea lui favorită fiind, de fiecare dată, violul.

”Am fost un nemernic”
Radu Fonea declara anul trecut, într-un interviu pentru Mediafax, că a stat în puşcărie, în total, 36 de ani, din 56 câţi avea împliniţi. Individul se afla atunci în Spitalul Penitenciarului Jilava, unde executa pedeapsa de 13 ani de închisoare. Conform sursei citate, prima dată a fost încarcerat la 17 ani, iar de atunci a ieşit de trei ori din închisoare. „Am un istoric mai bogat… Am fost un nemernic… De mic nu mi-am ascultat părinţii, deşi am avut o familie destul de bună, o familie organizată. Dar cam aşa se întâmplă, cum pleci din copilărie, cum îţi croieşti drumul, ăla e. Iar eu mi l-am croit cam strâmb, aşa că durata vieţii mele pe aici, pe la puşcărie, a fost cam lungă. Am executat până acum vreo 36 de ani. Viaţa a fost prea scurtă pentru mine în libertate. Am fost doar aşa, călător în viaţa asta…”, declara în 2017, Radu Fonea.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Au aflat zvonerii și povestesc pe la colțuri că un personaj al zo­nei, care merge…

3 ore ago

Bulina albă

Florin Oancea, primarul municipiului Deva Pentru că, telecabina de pe Dealul Cetății pornește astăzi, iar…

3 ore ago

Bulina neagră

Tatiana Rovinar, președinta Asociației Produselor Tradiționale Hunedoara Pentru că a înșelat un constructor care i-a…

3 ore ago

Situație scandaloasă la Lăpugiu de Jos. Pubelele oamenilor sunt golite de două ori pe lună. Cine a hotărât asta?

Locuitorii din comuna Lăpugiu de Jos sunt supuși unei situații inacceptabile, fiind obligați să aștepte…

3 ore ago

Nepotul care și-a tăiat unchiul cu sabia, judecat pentru omor

Tânărul s-a înarmat cu o sabie și a intrat peste unchiul său în casă cu…

4 ore ago

Noua escrocherie care te lasă printr-un apel fără nici un ban în cont. Poate avea chiar vocea mamei

Directoratul Național de Securitate Cibernetică avertizează că escrocii au găsit o nouă metodă prin care…

4 ore ago