Vine iarna pe uliţe. Sunt pregătite primăriile pentru deszăpezire?

Loredana Goangă

Chiar dacă vremea ne-a luat prin surprindere cu frigul şi precipitaţiile abundente din ultima perioadă, majoritatea primarilor din judeţ susţin că sunt pregătiţi să acţioneze în cazul în care iarna îşi intră pe deplin în drepturi.
Vremea din ultimele zile ne duce cu gândul mai mult la început de iarnă, decât la toamnă, în unele părţi, căzând chiar zăpadă. În ceea ce priveşte primăriile, din spusele edililor, aceştia s-au pregătit pentru tot ceea ce va avea să vină, şi promit că nu vor fi probleme care să afecteze traficul. Potrivit viceprimarului oraşului Brad, Aurel Circo, în momentul de faţă există un stoc minim de sare şi nisip, urmând ca în luna în curs, acesta să fie suplimentat pentru toată durata iernii, iar contractul cu firma care asigură deszăpezirea este deja făcut. În schimb, la Deva, primăria nu a semnat momentan nici un contract. Potrivit lui Andrei Nistor, purtătorul de cuvânt al instituţiei, edilii deveni încă încearcă să găsească soluţia cea mai eficientă şi avantajoasă în ce priveşte deszăpezirea străzilor municipiului.
Printre primarii care au ales să se gospodărească singuri şi să îşi deszăpezească drumurile cu propriile utilaje, se numără şi Ioan Bulbucan, primarul comunei Ghelari, Ioan Vălean, primarul oraşului Geoagiu, dar şi Marius Gabriel Omotă, primarul comunei Ilia.
Toţi primarii contactaţi de noi au mai mărturisit că sunt pregătiţi să facă faţă unei ierni dificile şi să intervină oricând pe drumurile comunale, de drumurile judeţene având grijă Consiliul Judeţean, cu ajutorul firmelor contractate.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • De unde atita spaima.Pe vremuri zapada avea un metru si nu se bloca nimic.Venea un tractor cu un plug de lemn in v si autobuzul circula .Astazi avem zeci,sute de tractoare adevarate,si asteptam sa vina un smecher.In germania dezapezirea o face unul dintre fermieri in baza unui salar lunar.Daca o data are sesizare ca nu se poate circula preia altul dezapezirea.De la primi fulgi circula non stop pentru acel salariu.Tractorul este al fermierului,plugul si motorina o asigura comunitatea,primaria.

  • @ Alin, in Germania nu fura primarul 90% din banii pentru dezapezire ca la noi nici nu-si angajeaza rudele si prietenii pe acel post, aceia au onoare si bun simt, ceea ce eu inca nu am vazut la nici un primar din RO !

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A scăpat de la ăia să­raci cu duhul și s-a gândit că i-ar sta bine…

3 ore ago

Bulina albă

Adrian Ahrițculesei, alpinist din Petroșani Pentru că a reușit să atingă cel mai înalt vârf…

3 ore ago

Bulina neagră

Adrian B., din localitatea Uricani Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unui…

3 ore ago

S-a sinucis după o doză din drogul „Zombie”

Un tânăr din municipiul Lupeni s-a înecat în Râul Jiul de Vest, după ce ar…

3 ore ago

Hoți fără frică de cele sfinte

Doi recidiviști din municipiul Hunedoara au fost acuzați că au jefuit o bătrânică într-o biserică…

3 ore ago