Categories: Comunitate

La Balşa, iarna poate să vină

Magdalena Şerban

Ca peste tot, autorităţile publice locale se pregătesc de iarnă. Unele încă nu au lemnele de foc depozitate, altele nu au stoc de material derapant asigurat, dar există şi cazuri când administraţiile au de toate. La Balşa, de exemplu.

„Nici nu se pune problema să parafăm contract pentru deszăpezire cu vreo societate de profil. În primul rând, din lipsa posibilităţilor financiare, iar în al doilea rând, avem nevoie să se intervină în timp util, nu să stăm să ne vină rândul. Ori firmele au contracte mai multe în derulare, nu doar cu noi. Aşa că dacă ninge abundent, trebuie să ne descurcăm pe cont propriu. Deţinem un buldoexcavator la primărie şi un Taff. Ne folosim de ele. Ca material antiderapant, utilizăm nisip. Avem deja. Sarea ne strică drumurile, indiferent că sunt de piatră sau asfaltate. Ne ferim să dăm cu sare. La Vălişoara ne e puţin mai greu, dar întotdeauna am luat măsuri prima oară aici. Nu putem deodată să fim peste tot, dar prioritizăm”, a afirmat Simion Meteşan (foto), primarul din Balşa.
Legat de lemnul de foc, acesta a spus că nu au fost înregistrate solicitări din partea populaţiei, oamenii deţinând fond forestier, în mare parte. Şi administraţia publică are în proprietate circa 1.700 de hectare de pădure, din rărituri asigurându-se necesarul pentru primărie, şcoală şi alte instituţii din raza teritorială.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

12 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

12 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

12 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

12 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

12 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

12 ore ago