Categories: ActualitateFlash

Vili Rupa i-a făcut plângere procurorului care i-a instrumentat dosarul de omor

Natalia Bumbac

Vili Rupa (foto), autointitulat şi „Justiţiarul din Hunedoara”, a formulat o plângere penală la adresa procurorului care i-a instrumentat dosarul în care este acuzat de omor deosebit de grav, dosar aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara.
Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unde a fost respinsă. Conform legii, Vili Rupa avea dreptul să formuleze o nouă plângere faţă de ordonanţa procurorilor de netrimitere în judecată pe care să o adreseze Procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, ceea ce a şi făcut. Dar, şi de data aceasta, plângerea i-a fost respinsă, iar dosarul a fost clasat.
Drept urmare, Vili Rupa şi-a folosit şi ultima cale de atac, adresându-se magistraţilor Curţii de Apel Alba Iulia, unde a depus plângerea faţă de soluţiile date de Parchet. Termenul de pronunţare a fost ieri, iar Curtea de Apel a admis plângerea lui Rupa şi a dispus redeschiderea cauzei.
„Instanţa admite plângerea formulată de Vili Rupa faţă de ordonanţele Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă, desfiinţează soluţia de clasare şi trimite cauza la procuror, decizia fiind una definitivă”, se arată în minuta instanţei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, asemenea plângeri sunt admise de instanţă pe mai multe considerente, unul dintre ele fiind constatarea judecătorului conform căreia cercetarea procurorilor nu este completă.
Tot astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestaţia lui Vili Rupa faţă de decizia Tribunalului Hunedoara prin care s-a dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile, decizia fiind una definitivă.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Nimeni nu are dreptul de a aplica forta autoritatii sau a legii, pentru a impune un neadevar. Aceste neadevaruri impuse sunt nule de drept.

    Justitiarul de Hunedoara

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

3 zile ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

3 zile ago