Categories: Actualitate

Litera a fost eliberat din arest preventiv

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia lui Cristian Litera (foto) faţă de decizia Tribunalului Hunedoara, prin care s-a dispus prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile.
Totodată, magistraţii au hotărât să-i înlocuiască arestul preventiv cu arestul la domiciliu, decizia fiind una definitivă. Aşa cum se arată în minuta instanţei, Litera va fi eliberat din arest preventiv în momentul în care va fi comunicată încheierea de şedinţă la locul de detenţie, mai exact, la Penitenciarul Aiud.
Litera s-a întors în spatele gratiilor la sfârşitul lunii decembrie 2014, după ce procurorii au constatat că a încălcat obligaţiile arestului la domiciliu. Măsurile privative de libertate faţă de Litera au fost luate, deoarece este judecat într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara pentru acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de afaceristul Alin Simota şi alte 12 persoane. Şi Simota s-a întors în arest preventiv în luna septembrie 2014, pentru acelaşi motiv ca şi colegul său de pe banca acuzaţilor.
Pe de altă parte, astăzi, la Tribunalul Alba va fi judecată cererea lui Alin Simota de a fi eliberat din arest preventiv. Solicitarea sa a fost întemeiată pe articolul 241 din Noul Cod de Procedură Penală, care prevede încetarea de drept a măsurii preventive, acesta depăşind 180 de zile de când se află în arest preventiv şi la domiciliu. Simota a ajuns în spatele gratiilor pentru acuzaţiile dintr-un dosar instrumentat în vara anului trecut de procurorii DIICOT, în care este învinuit de mai multe infracţiuni economice. În dosarul în care este judecat, alături de Litera, la Tribunalul Hunedoara, Simota are dispusă de către magistraţi măsura arestului la domiciliu. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago