Categories: FlashStiri

Vili Rupa a câştigat, din nou

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea de revizuire a procesului lui Vili Rupa (foto). Decizia penală din 6 decembrie 2010 este definitivă. Astfel, s-au desfiinţat toate hotărârile de condamnare, iar procesul în care este implicat hunedoreanul se va relua, la Tribunalul Hunedoara. Vili Rupa, de 37 de ani, a fost arestat în anul 1998 pentru trafic de mercur. În anul 2008, el a câştigat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului un proces împotriva statului român, acuzând faptul că, pe parcursul detenţiei, ar fi fost torturat de poliţişti şi de procurori. La finalul procesului, CEDO i-a dat câştig de cauză hunedoreanului şi a obligat România să-i plătească acestuia despăgubiri în valoare de 30.000 de euro. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

View Comments

  • fals. decizia iccj si decizia cedo NU demonstreaza ca rupa vili este nevinovat.
    cedo nu stabileste nicodata (ne)vinovatia, ci stabileste doar daca s-au incalcat anumite drepturi, personale sau procedurale.
    de asemenea, iccj nu facut altceva decat sa anuleze hotararile anterioare, urmand ca procesul sa se reia la tribunal, iar r.p. putand sa fie condamnat.

  • in cazul vili rupa sa-u incalcat toate drepturile omului din constitutia din romania de catre cei mai periculosi infractori ai societatii care sunt politistii,procurorii si judecatorii,si vili rupa a demonstrat asta,pentru abuzurile facute de cei care au incalcat legea cu buna stiinta ,acum ar trebuii sa fie arestati de urgenta acesti infractori periculosi ai societatii.asa este normal daca se incalca procedura penala cu buna stiinta,si mai multe drepturi personale.ascultatil in filmul care la postat pe internet.

  • DIN CAUZA LANTURILOR CARE LE-AM PURTAT PE PICIOARE SI LA MAINI SI O BARA DE FIER LEGATA DE LANTURI TIMP DE 81 DE ZILE SI NOPTI,MIA CAZUT PARUL DIN CAP,MI-AU CAZUT DINTII DIN GURA,MI SA RUPT FEMURUL,AM FOST OPERAT SI MI SA PUS O TIJA,AM SUFERINTE FIZICE,MI SA INTERZIS DREPTUL SA MUNCESC DE CATRE COMANDANTUL DE POLITIE DIN HUNEDOARA,ACUM DUPA CE AM DEMONSTRAT SI LA CEDO SI LA CURTEA SUPREMA CA AM FOST NEVINOVAT,NU MI SE RESPECTA DREPTURILE UNUI OM JUSTITIAR.

  • UN DOSAR SE JUDECA DUPA PROBE, NU DUPA VORBE,DREPTUL LA PREZUMTIA DE NEVINOVATIE,SI DREPTUL DE A MA JUDECA IN STARE DE LIBERTATE AU FOST INCALCATE CU BUNA STIINTA.

  • AM FOST AMENINTAT CA O SA FIU IMPUSCAT DACA VORBESC SI CA VOI FI ARUNCAT IN BARAJ CA MANCARE PENTRU PESTI,CREDETI CA E USOR SA TRAIESTI CU GANDUL CA VEI FI IMPUSCAT PENTRU DREPTURILE TALE.

  • NU ESTE USOR PRIN CE AI TRECUT,DAR MA BUCUR PENTRU TINE CA ESTI UN MARE MAESTRU MASON,AI ARATAT CA MERIT ACEST GRAD IN MASONERIA ROMANA.AM ZIS.

  • Un prost..ca multi altii. Du-te ma cu dreptatea ta... Auzi la el...justitiar...mai degraba nebun!

  • TREBUIE SA FI NEBUN CA SA TE JUDECI TIMP DE 12 ANI CA SA-TI FACI DREPTATE,SI CAND VEZI CA NU EXISTA NICI UN VINOVAT ,POTI SA IEI O GALEATA DE APA SI SA ARUNCI PE CETATENII SOCIETATII CARE SE CRED MAI DESTEPTI,ASTEPTAND CA ALTII SA LUPTE SA LE APERE DREPTURILE.

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago