Categories: ActualitateFlash

Vijelia a făcut prăpăd la Haţeg. Vântul a smuls o parte din acoperişul spitalului


Volodia Macovei

Azi, duminică, vântul puternic ce s-a pornit în zonă de câteva zile a atins o asemenea forţă încât a dislocat acoperişurile mai multor locuinţe, blocuri şi chiar o parte din acoperişul spitalului orăşenesc din Haţeg.
Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, prăpădul a afectat acoperişurile a două blocuri, cu suprafeţe de aproximativ 250 si 400 metri pătrati, situate pe străzile Florilor şi Ovid Densuşianu, acoperişurile a trei case, fiecare cu o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi, situate pe strazile Progresului si Florilor, dar şi 100 metri pătraţi din acoperişul spitalului orăşenesc din Haţeg.
Din fericire, au confirmat cei de la ISU Hunedoara, acoperişurile dislocate de vânt nu au accidentat vreun pacient sau trecător, dar au avariat trei autoturisme parcate în apropiere.
„Echipajele de intervenţie, alcătuite din patru echipe de pompieri de la Detaşamentul Hunedoara, o echipă de jandarmi de la Secţia Haţeg şi o alta a Serviciului voluntar Haţeg, coordonate de prefectul judeţului Hunedoara, Sorin Vasilescu, şi de inspectorul şef al I.S.U. Hunedoara, locotenent colonel Viorel Demean, au acţionat cu motofierăstraie şi alte echipamente aflate în dotarea autospecialelor, pentru îndepărtarea elementelor din tablă şi lemn care s-ar fi putut desprinde şi prăbuşi peste trecători sau alte autoturisme.”, a comunicat căpitan Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.
Trebuie spus şi că rafalele de vânt au afectat reţeaua de alimentare cu energie electrică din Haţeg şi localităţile apropiate.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

10 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

10 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

10 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

10 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

10 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

10 ore ago