HANDBAL. HCM Baia Mare – Cetate Deva 31 – 22. Prea „mici” pentru o minune la Baia Mare

11 handbal cetate deva hc zalau (2)

Ciprian Marinuţ
Surpriza visată de handbalistele de la Cetate Deva pentru meciul cu vicecampioana HCM Baia Mare a rămas o simplă iluzie, Cartaş & co. fiind învinse, ieri, în deplasare, la nouă goluri diferenţă,  scor 22-31 (9-15). Trupa pregătită de Ioan Băban a rezistat ritmului impus de lideră numai în primele zece minute, după care avantajul gazdelor a crescut treptat. Cetate a pierdut-o şi pe coordonatoarea de joc Dunja Tasic, accidentată în minutul patru, şi a încasat cinci goluri de la Valentina Elisei.
Start promiţător
Cu un moral bun dat de şirul de trei victorii consecutive din ultimele etape, Cetate a început curajos duelul de pe terenul principalei favorite la titlul de campioană. Devencele au jucat inspirat şi eficent pe semicercul advers şi au avut avantaj de două ori pe tabela de marcaj: 1-2 (min. 3) şi 2-3 (min. 4). Din păcate la scorul de 3-3 (min. 5), coordonatoarea de joc a Devei, Dunja Tasic, s-a accidentat, iar jocul Cetăţii s-a dereglat vizibil. HCM s-a desprins la 5-3, Cetate a strâns din dinţi şi a egalat 5-5 (min. 10), după care devencele şi-au pierdut total clarviziunea, eficienţa şi inspiraţia. Lidera Ligii Naţionale a profitat şi a accelerat, iar avantajul HCM-ului a crescut constant ajungând la şase goluri la pauză, scor 15-9.
Finiş în genunchi
Repriza secundă a început cu fosta jucătoare a Devei, Valentina Elisei, pe val la HCM şi cu Cetate vlăguită. Cu trei goluri semnate de „Alice”, diferenţa de scor în favoarea HCM-ului a crescut continuu până în minutul 43, când tabela a indicat pentru prima dată zece goluri în favoarea gazdelor: 22-12. Sub protecţia acestui avantaj consistent, HCM a jucat la conservarea rezultatului, antrenorul Costică Buceschi permiţându-şi să ruleze şi rezervele. Cetate, cu veterana Melinda Toth în rol de principală marcatoare, a reuşit să reducă din diferenţă până la minus şapte goluri: 25-18 (min. 51). Replica gazdelor a venit de la… Elisei care şi-a mai trecut în cont două goluri, ajungând la cinci reuşite în total, şi o eliminare, pentru un atac mai dur. În cele din urmă, HCM s-a impus la nouă goluri diferenţă, scor 31-22, iar suporterii echipei Cetate au înţeles că favoritele lor mai au mult de muncă până să reuşească o surpriză pe terenul liderei.
În următoarea etapă, Cetate va evolua, joi, acasă, în compania celor de la „U” Jolidon (ora 17.45), meciul fiind devansat întrucât clujencele joacă duminică, 9 februarie, în Cupa EHF.
Rezultatele etapei a XV-a:
HCM Baia Mare – CSM Cetate Deva 31-22; CSM Ploieşti – CSM Bucureşti 28-27; HCM Rm. Vâlcea – HCM Roman 23-27; „U” Jolidon Cluj – SCM Craiova 33-22; HC Dunărea Brăila – Corona 2010 Braşov (se joacă azi); Univ. Neptun Constanţa – HC Zalău  (se joacă mâine).

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.