Categories: FlashSport

Meci special pentru Cartaş şi Cetate Deva

Ciprian Marinuţ

Partida din deplasare cu U. Jolidon Cluj, programată zi de la ora 17.30, are conotaţii deosebite pentru handbalistele de la Cetate Deva. Formaţia antrenată de Eden Hairi ţinteşte primul succes extern al sezonului, iar golghetera echipei devene, Carmen Cartaş, va evolua împotriva coechipierelor din campionatul trecut.

Vor puncte, nu show
Lăudate de toată lumea după jocul bun cu vicecampioana HCM Baia Mare, handbalistele de la Cetate Deva ar prefera probabil să fie criticate, dar să câştige meciul de azi, din deplasare, cu U. Jolidon Cluj. Antrenorul Cetăţii Deva, Eden Hairi, a afirmat că frumuseţea jocului e mai puţin importantă decât punctele din clasament. „şi la Braşov, şi la Craiova, şi acasă cu HCM Baia Mare, am jucat bine, frumos pe alocuri, însă esteticul nu contează în clasament. Important e să ne revenim repede şi să începem să adunăm puncte pentru a ne îndeplini obiectivul”, a precizat Hairi.

Împotriva fostei echipe
Carmen Cartaş, golghetera grupării devene, se va întoarce, azi, la Cluj, pe terenul echipei sub tricoul căreia a evoluat în grupele Ligii Campionilor. La primul şi până acum singurul său sezon în cupele europene, Carmen a reuşit 18 goluri în partidele cu unguroaicele de la Gyor, slovenele de la Krim Mercator şi croatele de la HC Podravka. Reîntâlnirea jucătoarei originare din Constanţa cu echipa la care a fost împrumutată sezonul trecut va fi una specială. Interul stânga al Cetăţii a marcat deja de 31 de ori în cele patru jocuri disputate până acum în actualul campionat şi ocupă locul secund într-o ierarhie condusă de ucraineanca Irina Glibko (golghetera sezonului trecut), de la CSM Bucureşti, care are cu şapte reuşite mai mult. Jucătoarea de 28 de ani a început excelent sezonul, chiar dacă echipa sa încă se caută. Cartaş a punctat de cele mai multe ori (11) în prima etapă a Ligii Naţionale, pe terenul Coronei Braşov. Au urmat apoi alte şapte goluri în poarta celor de la CSM Ploieşti, pentru ca în deplasarea de la Craiova, Carmen să înscrie de şase ori. Cu HCM Baia Mare, interul Cetăţii a punctat de şapte ori, fiind, din nou, cea mai bună marcatoare a Cetăţii.
Partida de la Cluj va începe de la ora 17.30, putând fi urmărită, în direct, pe Digisport 2.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

12 ore ago