Categories: Sport

Victorie istorică la rugby

Ciprian Marinuţ

Echipa Ştiinţa Petroşani a făcut instrucţie cu CFR Braşov, ultima clasată în Divizia Naţională, şi s-a impus cu categoricul scor de 103-8 (47-8) în partida restanţă, disputată ieri, în Valea Jiului. În urma acestui categoric succes, studenţii au acumulat cinci puncte (patru pentru victorie şi unul bonus, pentru numărul de eseuri) şi s-au apropiat la un singur punct de locul doi, promovabil.
 

În rolul călăului
Cu obiectivul de a „urca” în Superligă, pentru a evolua cu granzii Steaua, Dinamo sau Farul Constanţa, Ştiinţa Petroşani a preluat rolul echipelor de top şi a predat lecţii de rugby echipei CFR Braşov. Studenţii, pregătiţi de Alexandru Lupu, au jucat aproape perfect, în meciul restanţă de ieri, cu ultima clasată în Divizia Naţională, şi au câştigat la o diferenţă de scor, 103-8, ce nu lasă loc de comentarii. „Echipa a aplicat exact ceea ce am pregătit la antrenamente, iar rezultatul s-a văzut pe tabelă. Ştiinţa nu a mai câştigat la un astfel de scor de foarte mulţi ani. Ne-am apropiat la un singur punct de locul doi şi avem şanse mari să încheiem campionatul pe acest loc promovabil în Superligă”, a afirmat antrenorul Alexandru Lupu.

 

Succes plătit cu o… fractură
Cei mai prolifici jucători ai Ştiinţei au fost Skverne, C. Sabău, Ov. Iepure şi antrenorul Alexandru Lupu, prezent în teren pe parcursul întregii reprize secunde. Toţi aceşti rugbyşti au marcat mai mult de două eseuri fiecare şi au contribuit serios la punctajul studenţilor. Din păcate, succesul a fost umbrit de o accidentare gravă suferită de Tatarciuc, în primele minute de meci. Jucătorul Ştiinţei a suferit o fractură la mână şi a fost transportat de urgenţă la spital, astfel că va lipsi din echipă cel puţin câteva săptămâni.
Următorul meci al Ştiinţei va fi duminică, de la ora 11.00, acasă, cu Bucovina Suceava. Partida a fost amânată cu o zi la cererea echipei din Moldova, pentru că jucătorii suceveni sunt la serviciu mâine şi pot ajunge la Petroşani abia sâmbătă.

Clasamentul Diviziei Naţionale:
1. RC Iaşi – 33 puncte; 2. Rulmentul Bârlad – 28 puncte; 3. Ştiinţa Petroşani – 27 puncte; 4. RC Buzău – 19 puncte; 5. Bucovina Suceava –  14 puncte 6. RC Pantelimon – 11 puncte 7. CFR Braşov-0 puncte.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

6 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

6 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

6 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

6 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

6 ore ago