Categories: Sport

Ştiinţa Petroşani a câştigat la limită în deplasare

Nicolae Gavrea

Divizia Naţională de Seniori la Rugby a continuat cu jocurile din cadrul etapei a 10-a, întreceri care au adus prima victorie din acest an pentru Ştiinţa Petroşani. O victorie obţinută la limită, un 11 – 10 în deplasarea de la Sânicolau Mic cu “lanterna roşie” a campionatului, CS Universitatea Aurel Vlaicu Arad.

Victoria celor de la Ştiinţa Petroşani era oarecum aşteptată, poate la o diferenţă de scor mai mare, dar studenţii din Arad s-au ţinut aproape de jucătorii din Valea Jiului, au punctat printr-un eseu transformat şi o lovitură de pedeapsă, în timp ce Ştiinţa a avut o încercare (netransformată) şi două lovituri de pedeapsă convertite în puncte pentru o victorie fără bonus ofensiv.
În aceste condiţii, ocupanta locului 4, Rugby Club Bârlad, şi-a mărit avansul în faţa Ştiinţei la 10 puncte, graţie succesului cu punct bonus de la Galaţi, 26 – 18 cu RC Municipal din localitate. Gloria Buzău a făcut un galop de sănătate la Suceava, 83 – 8 cu Bucovina, liderul clasamentului, care însă în acest sezon se confruntă cu uriaşe probleme financiare. În fine, derbiul etapei – şi poate al campionatului – s-a jucat la Constanţa între liderul Tomiţanii şi CS Năvodari, oaspeţii impunându-se după un joc extrem de disputat cu scorul de 22 – 17.
În urma acestor rezultate, în clasamentul DNS înregistrăm o situaţie cât se poate de interesantă, ocupantele podiumului având fiecare câte şapte victorii şi două înfrângeri, departajarea făcându-se la punctele bonus acumulate. Tomiţanii au 36 de puncte, Gloria 36 şi Năvodari 33, cele trei fiind urmate în ierarhie de Bârlad 29 de puncte, Ştiinţa 19, Galaţi 11, Bucovina 8 şi Arad 6 puncte.
În Vinerea Mare se joacă meciurile din etapa a noua, restantă. De la ora 10, Ştiinţa întâlneşte la Petroşani pe RCM Galaţi (în tur a fost 15 – 36), o eventuală victorie mai păstrând din şansele petroşănenilor la locul 4, care i-ar duce în play-off.

Rezultate etapa cu nr. 10
Tomiţanii Constanţa – CS Năvodari 17 – 22
Bucovina Suceava – Gloria Buzău 8 – 83
CSUAV Arad – Ştiinţa Petroşani 10 – 11
RCM Galaţi – RC Bârlad 18 – 26
Etapa următoare (restantă), programată pe 6 aprilie
RC Bârlad – Tomiţanii Constanţa
Ştiinţa Petroşani – RCM Galaţi
Gloria Buzău – CSUAV Arad
CS Năvodari – Bucovina Suceava

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

18 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

17 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

17 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

17 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

17 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

18 ore ago