Categories: Eveniment

Victima poliţiştilor din Uricani nu trebuia internată la nebuni

Maximilian Gânju

Costel Stroe (foto), bărbatul bătut cu sălbăticie de doi poliţişti din Uricani, până când aceştia n-au mai avut vlagă, după cum povesteşte chiar victima, nu suferă de schizofrenie. Medicii specialişti de la Spitalul Zam confirmă acest lucru şi cred că nu era nevoie nici de internarea cu forţa la care au recurs poliţiştii.

Omul nu este bolnav psihic
După principiul „corb la corb nu-şi scoate ochii” poliţiştii din Uricani fac tot posibilul să-şi salveze colegii care au bătut un tânăr de 31 de ani, ore în şir, până i-au rupt maxilarul şi l-au desfigurat, după cum susţine victima. Pentru că a intrat în greva foamei, nemulţumit de faptul că bătăuşii lui nu sunt nici măcar suspendaţi din serviciu până la finalizarea anchetei, Costel Stroe a fost momit într-o ambulanţă de oamenii legii şi internat la Spitalul de Psihiatrie Zam. Mai mult a fost şi o presiune au recunoscut medicii care s-au săturat să fie „soldaţi” într-un război ce nu-i al lor. Aceştia explică foarte clar: „Costel Stroe nu suferă de schizofrenie. E o păcăleală, nici vorbă, nu are nici o boală psihică. Acum, poliţiştii nu au inventat-o ei, era trecută pe o hârtie de un medic nespecialist”, ne-a precizat un medic specialist de la Spitalul Zam.

I-au confiscat telefoanele
Şeful Poliţiei Uricani, Dan Mocanu, aflat în concediu în momentul agresiunii, a încercat să explice cât de „periculoasă” este victima subordonaţilor lui şi de ce trebuia dusă la nebuni. Totuşi, acest lucru nu ar justifica în vreun fel bătaia administrată, însă comisarul spune că „dacă poliţiştii sunt vinovaţi şi ancheta constată acest lucru, ei vor trebui să răspundă”. Mai mult, odată dus la Zam, Costel Stroe a rămas şi fără telefoanele mobile, care i-au fost luate de poliţiştii din Uricani. Abia luni seara acestea au fost predate, susţine familia bărbatului, fără vreun proces verbal ori alt document justificativ prin care să se înţeleagă pe ce motiv aparatele i-au fost confiscate. Şeful Poliţiei Uricani a explicat că aparatele au fost luate în custodie de poliţişti în baza unui temei legal. „Există documente în baza cărora s-au luat telefoanele şi apoi au fost returnate. Nu-şi permite nimeni să încalce legea, eu nu-mi permit după atâţia ani de activitate în Poliţie”, a precizat şeful Poliţiei Uricani.
Costel Stroe a fost externat ieri,marţi, de la Spitalul de Psihiatrie Zam cu un document care atestă că nu este nebun, are discernământ şi locul lui nu este într-un ospiciu. Prin Uricani umblă zvonul că Stroe nu va rămâne mult timp liber. Este cercetat pentru alte infracţiuni şi cum s-a reuşit obţinerea unui mandat pentru a-l interna la nebuni, la fel se va obţine şi mandatul de arestare preventivă. Mocanu spune că bărbatul face obiectul unor cercetări penale, dar el nu ar putea afirma aşa ceva şi oricum „măsura dacă se impune nu o iau poliţiştii, ci este cerută de Parchet şi procurori”. Stroe a susţinut că a fost bătut cu bestialitate de doi poliţişti din Uricani şi are nevoie, conform certificatului medico legal, de circa 40 de zile de îngrijiri medicale pentru a se recupera, dacă nu intervin complicaţii.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

16 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

16 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

16 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

16 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

16 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

16 ore ago