Gura lumii, 29.08.2012

Vorbesc gurile rele că un primar de municipiu nu se lasă mai prejos decât profesorul lui, care l-a susţinut în campania electorală, şi nu s-a lăsat până ce nu a angajat-o pe duduia care se iubeşte cu respectivul. Deşi ordinele de la centru sunt să nu se arunce banul public pe fereastră, cârcotaşii au aflat că edilul nostru, care se dă cel mai corect, a aranjat lucrurile şi a obţinut ceea ce i s-a cerut, de către şeful lui pe linie politică. Pentru a o ajuta pe duduia cu pricina, primarul de care vorbim i-a rezolvat un contract de zeci de mii de euro pe an, aşa ca nu cumva să sărăcească doamna respectivă şi să nu rabde frigul la iarnă, în vila sa imensă. Deşi primăria are specialişti în domeniul respectiv şi nu mai trebuia să fie angajaţi alţii, pe lângă lege, acest lucru nu l-a oprit pe primarul nostru să facă tot ce este necesar ca să-şi mulţumească şeful. Şi, a reuşit. Numai că, încheierea contractului pe bani mulţi are ceva probleme, iar unii din primărie au aflat, motiv pentru care zvonerii povestesc că lucrurile nu vor rămâne aşa. Iar primarul va fi reclamat sus, la Bucureşti.

Vorbesc cârcotaşii că o afacere extrem de profitabilă este pe cale să fie şi mai profitabilă, pentru nişte membri cu săgeată la rever. Cel puţin aşa spun gurile rele. Cică, un săgetat a reuşit să pună mâna pe o firmă de stat, vânzând toate activele societăţii pe bani extrem de puţini. El a mers mai departe, povestesc zvonerii, realizând tranzacţia cu un coleg de partid, cu care cică ar fi împărţit „prada”. Cârcotaşii susţin că omului nostru nu i-a ajuns cât a câştigat, solicitând o sumă foarte mare, de ordinul milioanelor de lei, pentru a acoperi acum găurile făcute în bugetul firmei, de la bugetul de stat. Tupeul, spun gurile rele, este mare, la omul nostru, însă nu e de mirare, pentru că el nu este la prima abatere de acest fel. Activele societăţii le-a vândut unui coleg de partid, om de afaceri printr-o zonă cu mulţi mineri, dar şi unor rude de-ale sale, astfel încât toată lumea s-a prins că tranzacţiile au fost făcute doar aşa de ochii lumii, şi că banii au intrat, de fapt, în buzunarele respectivului săgetat. Probleme însă sunt grave în firma cu pricina şi se pare că lucrurile nu vor rămâne nerezolvate, iar vinovatul sau vinovaţii vor trebui să răspundă de matrapazlâcurile făcute cu banul public.

Un gând despre „Gura lumii, 29.08.2012”

  1. Si ca toate sa poarte un nume,societatea este de APASERV S.A.Deva(pastorita succesiv de GHERGAN Florin-P.S.D. si acum de marele vicepres.la C.J.-BALINT Tiberiu Ioan,sluga lui PANTURU-MOLOT)!
    Astia au aburit boborul sa-i voteze la locale,ca sa-si poata conserva si multiplica tunurile economice pe seama firmelor de stat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.