Categories: EvenimentFlash

Valea Jiului, prădată de hoţi

Livia Botici

Patru tineri din Petroşani au furat toate calculatoarele unei firme care se ocupă cu producerea de softuri informatice pentru un patron olandez. După două zile, alţi cinci tineri, din Vulcan, au fost prinşi de poliţişti, chiar în momentul în care încercau să fure mai multe bunuri dintr-un magazin, pe care îl spărseseră cu ajutorul unei răngi.

Firmă de software, pe butuci

La adăpostul întunericului, cei patru tineri, ajutaţi de o unealtă, au reuşit să forţeze un geam termopan al societăţii comerciale, care se ocupa de producerea unor softuri de calculatoare, şi au furat mai multe laptop-uri, monitoare LCD, calculatoare şi componente informatice, în valoare totală de aproape 36.000 de lei. A doua zi, de dimineaţa, atunci când patronul a observat paguba, anchetatorii au efectuat cinci percheziţii domiciliare, în zona centrală a Petroşaniului, demersuri în urma cărora cei patru bărbaţi au fost identificaţi, iar paguba a fost recuperată în proporţie de 95 la sută. Florian T., de 25 de ani, Marian R., de 20 de ani, Cătălin B., de 26 de ani şi Milian T., de 27 de ani, toţi din Petroşani, vor fi cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat, dar nu au voie să părăsească localitatea în următoarele 29 de zile.

Prinşi în flagrant

După două zile de la incidentul de la Petroşani, alţi cinci tineri, de această dată, din Vulcan, au fost prinşi de poliţişti chiar în momentul în care încercau să fure mai multe bunuri dintr-un magazin, pe care îl spărseseră cu ajutorul unei răngi. Din păcate pentru ei, prin zonă exista şi o patrulă a poliţiei, care, auzind gălăgie, s-a apropiat de magazin şi i-a prins pe hoţi chiar în momentul în care încercau să-şi umple plasele cu produse. După ce toţi au fost duşi la secţia de poliţie, doar Lazăr O., de 24 de ani şi Alexandru S., de 18 ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Ceilalţi trei tineri, Marcel S., de 33 de ani, Claudiu T., de 19 ani şi Gheorghe P., de 21 de ani, vor fi cercetaţi în stare de libertate. Lazăr O. a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, iar Alexandru S. va fi cercetat în stare de libertate.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

13 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

13 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

13 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

13 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

13 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

13 ore ago