Categories: Actualitate

Tineri din Vulcan, specializaţi în hoţii din magazine, prinşi de poliţişti

Cinci adolescenţi, cu vârste cuprinse între 13 şi 21 de ani, din Vulcan, au ajuns pe mâna poliţiei, după ce au dat mai multe spargeri la magazine, frizerii şi sedii de firme din Deva şi Vulcan, fiind cercetaţi pentru furt.

Doi dintre ei, unul de 16 şi altul de 17 ani, au fost prinşi în flagrant de poliţiştii locali deveni, în timp ce furau ţigări şi băuturi alcoolice dintr-un magazin din centrul Devei. După care au fost depistaţi alţi doi tineri, de 14 şi 21 de ani, care au participat la furtul comis de cei doi minori prinşi în flagrant. În continuarea cercetărilor, oamenii legii au mai depistat un minor de 13 ani, despre care au stabilit că a participat împreună cu suspecţii de 17 şi 21 la un furt dintr-o firmă din Deva, situată pe Aleea Romanilor. Aceştia au furat 150 de lei, o unitate de calculator, o cameră de supraveghere video, ţigări, creând un prejudiciu de 20.000 de lei. În plus, anchetatorii au constatat că tinerii de 17 şi 21 de ani au mai dat o spargere la o frizerie din Vulcan, de unde au sustras produse cosmetice şi aparatură, precum uscătoare de păr, ondulatoare, în valoare de aproximativ 1.500 de lei.
Minorii de 13 şi 14 ani au fost duşi la Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Deva, fiind sesizată DGASPC Hunedoara, în legătură cu situaţia lor. Ceilalţi trei au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, minorii de 16 -17 ani fiind puşi sub control judiciar de procurori, pentru tânărul de 21 de ani urmând să decidă instanţa dacă va fi sau nu arestat preventiv. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate a grupării, existând indicii că au comis şi alte furturi pe raza unor localităţi din judeţ. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

24 de ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

24 de ore ago