USL Hunedoara şi-a împãrţit frãţeşte colegiile: 5 la PSD, 5 la PNL

Sorina Popa

Într-o atmosferă relaxantă, într-un resort exclusivist din Delta Dunării, de la Murighiol, conducerea USL a reuşit, în acest sfârşit de săptămână, să-şi împartă colegiile pentru alegerile parlamentare de pe 9 decembrie.
Astfel, PSD şi UNPR vor avea, la nivel naţional, 246 de candidaţi, restul colegiilor, adică 206, revenind PNL-PC. Ponta a arătat că, în urma unei estimări, USL va câştiga 35 din cele 40 de colegii în care Uniunea va avea candidaţi în Bucureşti. Liderul PSD, Victor Ponta, a precizat că nu mai există colegii la nivel naţional care să fie supuse unor renegocieri ulterioare. Ponta a mai declarat la Murighiol că USL va câştiga în jur de 60 la sută din mandatele pentru viitorul Legislativ.

Nistor, Nicula şi Resmeriţă, fideli colegiilor

Ca atare, după întâlnirea de la Murighiol, lucrurile s-au lămurit şi în judeţul Hunedoara în ceea ce priveşte împărţirea colegiilor pentru parlamentare. În aceste condiţii, cinci colegii le-au primit cei din PSD, iar cinci liberalii, deoarece conservatorii nu au venit cu nici o propunere de candidatură.
Laurenţiu Nistor (foto stânga), liderul social-democraţilor hunedoreni, a declarat că PSD-ului i-au revenit patru colegii de deputaţi şi unul de senator. Cosmin Nicula va candida pentru un post de senator, conform discuţiilor de la Murighiol, pe acelaşi colegiu ca şi în urmă cu patru ani, adică Valea Jiului. Deputatul Laurenţiu Nistor va păstra şi el Colegiul nr. 1-Brad-Valea Mureşului. De asemenea, social-democraţii vor mai avea candidaţi pe Colegiul nr. 2, Orăştie, la Camera Deputaţilor, pe Colegiul nr. 4, Lupeni-Vulcan-Uricani şi pe Colegiul nr. 5, Petroşani-Petrila-Aninoasa. Deputatul Cristian Resmeriţă va ataca, din nou, Colegiul nr. 4. În rest, Nistor susţine că în câteva zile, vor fi desemnaţi şi ceilalţi candidaţi, pentru colegiile nr. 2 şi nr. 5.

Liberalii s-au bătut pentru Hunedoara

Liberalii au luat la rândul lor cinci colegii, două pentru Senat şi trei pentru Camera Deputaţilor. Astfel, pentru un loc de senator se va bate Dorin Păran, care a trecut din barca democrat-liberalilor la PNL, el candidând din nou pe Colegiul nr. 2, Brad-Orăştie. Un alt colegiu senatorial repartizat liberalilor este Deva-Hunedoara-Călan-Haţeg, pe care, susţin surse din interiorul PNL, va candida actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu. La deputaţi, Colegiul nr. 6 – Deva-Cârjiţi, nr. 7  Hunedoara şi nr. 3 – Călan-Haţeg au revenit PNL. Senatorul Dan Radu Ruşanu (foto dreapta) se pare că va candida, de data asta, pentru un post de deputat pe Colegiul Călan-Haţeg. Pe Colegiul Deva, actualul deputat Bogdan Ţîmpău va încerca să mai obţină un nou mandat în Camera Deputaţilor. Urmează ca liberalii să-şi desemneze persoana care va candida pentru postul de deputat pe Colegiul Hunedoara. Din surse liberale, am înţeles că viitorul candidat al PNL pe Hunedoara a fost deja stabilit.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Sunt LIBERAL, dar nu mai votez cu pnl. Nu pot sa-l votez pe Păran (ex. pdl)care a contribuit la dezastrul produs de băsescu și boc. Pe Tâmpău, care nu a făcut nimic concret pentru Deva. Pe Rușanu nu văd de ce l-aș vota. Și până nu dispare Moloț din organizația PNL nu mai activez.

  • "La vremuri noi, TOT NOI"!!! Un slogan foarte nimerit si la bolsevici!
    Daca asta inseamna innoirea clasei politice la usele, nu-mi mai ramine de adaugat decit faptul ca nu pot fi schimbati(innoiti), numai pentru faptul ca :"dumnealor sunt intradevar cei mai cinstiti" din ultimii 20 de ani!
    Sa ne fie de bine !
    :)

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

14 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

14 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

14 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

14 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

14 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

14 ore ago