Categories: Editorial

O mişcare politică inteligentă


Adunaţi, la finele săptămânii trecute, departe de ochii lumii, în Delta Dunării, în resortul exclusivist de la Murighiol, liderii naţionali şi judeţeni ai USL au rezolvat problema împărţirii colegiilor electorale parlamentare între partidele componente. În ce priveşte judeţul nostru, lucrurile s-au rezolvat, până la urmă, cu bine, social-democraţii şi liberalii – conservatorii n-au avut pretenţii în acest sens, după ce şi-au văzut omul lor în funcţia de primar al Devei – făcând un fel de bara-bara la împărţirea celor 10 colegii parlamentare hunedorene.
Spuneam, referindu-ne la împărţirea colegiilor pentru judeţul nostru, că lucrurile s-au rezolvat până la urmă cu bine, deoarece, din câte ştim, n-a fost chiar aşa o împărţire simplă şi prietenească, gen asta ţie, asta mie. Pentru vreo două colegii s-a negociat serios la împărţeală, iar pentru Colegiul nr. 7 Hunedoara, despre care se ştia că este al social-democraţilor, surse prezente la negocieri ne-au relatat că liberalii au făcut pe dracul ghem ca să şi-l adjudece. Au renunţat la Colegiul Orăştie, ceea ce îl pune într-o situaţie jenantă pe Lucian Heiuş, recent reîntors în PNL, în urma promisiunii că va fi candidatul liberalilor pe respectivul colegiu parlamentar. Au mai renunţat şi la alte câteva lucruri, numai ca să le revină lor Hunedoara.
De ce s-a bătut Moloţ, Ruşanu şi compania pentru acest colegiu care, cu vreo trei luni în urmă, pas de-i interesa? N-a fost nevoie să stăm prea mult pe gânduri, pentru a înţelege ce i-a mânat pe liberali în luptă. Orice s-ar spune despre Moloţ şi Ruşanu, de un lucru suntem siguri: nu sunt deloc proşti, ba dimpotrivă, le merge bine mintea. Iar în ce priveşte bătăliile electorale sunt doxa, ştiu extrem de bine pe mâna cui să meargă, cum să procedeze, pentru a câştiga alegerile. Deci, de ce au ţinut morţiş liberalii să ia Colegiul Hunedoara? Poate nu vă vine să credeţi, dar au făcut-o pentru o persoană. Da, pentru o persoană care a anunţat deja public că vrea să candideze în decembrie pentru un post de deputat pe Colegiul Hunedoara, şi că o va face chiar independent, dacă nu va fi nominalizată şi susţinută de partidul său. Este vorba de Carmen Hărău, cunoscută foarte bine de hunedoreni ca un om de afaceri de succes, profesor universitar. Cunoscută mai puţin poate ca politician, asta fiindcă, deşi este membru PSD de mulţi ani, nu s-a avântat în prim planul bătăliilor politice, ci a preferat să-şi consolideze afacerile şi statutul universitar. Dar ce au liberalii cu Carmen Hărău?, vă veţi întreba. Au, fiindcă liderii liberali locali şi nu numai şi-au dat seama rapid de potenţialul acesteia – de imagine, organizatoric şi, nu în ultimul rând, financiar – care o face drept un candidat capabil să câştige bătălia electorală pe Hunedoara. Dar, totodată, ei au înţeles că ea nu va fi nominalizată de conducerea judeţeană a PSD drept candidat al acestui partid la alegerile parlamentare. Şi atunci, Moloţ şi liberalii săi au făcut o mişcare inteligentă, de care sunt convinşi că le va aduce câştig de cauză la alegerile din iarnă. Şi-au adjudecat, colegiul Hunedoara şi o vor lua şi pe Carmen Hărău sub flamura galben-albastră, nominalizând-o candidatul PNL pe respectivul colegiu parlamentar. Cum spuneam, o mişcare inteligentă făcută de liberalii hunedoreni, care nici măcar nu pot fi acuzaţi de Nistor şi social-democraţii săi că au fost loviţi sub centură.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • Varianta pe care ne-o propuneti, pare plauzibila!
    La cit de "bolsevici" sunt insa ,ostenii lui "pafnutie",chiar ca imi vine sa va cred.
    Ramine de vazut daca se adevereste!

  • Sper sa aiba inteligenta de a nu o nominaliza pe doamna Carmen Hsrau, chiar daca dansa s-ar face frate cu dracu ca sa ajunga in psrlament.
    Ar insemna sa aleaga lupul deghizat in oita nevinovata. A dovedit-o din plin in campania electorala de la alegerile locale.
    Imi pare rau dar nu cred in cariera universitara a dansei si in abilitatile de om de afaceri.Imi place sa cred ca si alti hunedoreni au aceeasi parere.

  • The fiesta is that identical a few familiar are competent to pabulum immense. stereotyped are variegated rush a handful of relatives as whom these breathtaking timepieces are manufactured.

Share
Published by
MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

21 de ore ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

21 de ore ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

21 de ore ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

21 de ore ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

21 de ore ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

21 de ore ago