Categories: Sport

US Open s-ar putea desfăşura fără public

Turneul American de tenis US Open s-ar putea desfăşura fără spectatori, este ştirea care vine de la organizatorii competiţiei, care lucrează la mai multe scenarii pentru al patrulea turneu de Mare şlem al anului, dar exclud varianta mutării lui la o altă dată sau într-un alt loc.

După cum se cunoaşte, competiţiile de tenis la nivel mondial sunt suspendate până pe 13 iulie, însă tot mai multe voci spun că în acest an nu se va mai disputa nici un turneu. Cu toate acestea, organizatorii de la US Open au emis un comunicat în care îşi reafirmă intenţia de a ţine competiţia la datele stabilite, 31 august-13 septembrie, la New York, în complexul de la Flushing Meadows.
Precizarea lor vine după ce mai multe publicaţii au scris că al patrulea turneu de Mare şlem al anului ar putea avea loc la Indian Wells sau în luna decembrie. „Obiectivul nostru este să-l putem organiza în New York, în perioada prevăzută de la început în calendar”, se arată în comunicat.
Cu toate acestea, organizatorii turneului american sunt conştienţi de situaţia globală, dar şi de cea din SUA. „Recunoaştem că traversăm o perioadă plină de incertitudini şi nu ştim cum va evolua această pandemie în următoarele săptămâni. În fiecare zi ne gândim ce e de făcut cu turneul, dar ideea de până acum este să ţinem turneul în condiţii normale. Scenariul ca întrecerea să se desfăşoare fără spectatori este şi el luat în calcul”.
De asemenea, se mai precizează că o decizie clară va fi luată la mijlocul lunii iunie. „Cel mai important lucru de ştiut este că orice hotărâre vom lua o vom face în ideea de a garanta sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi”.
Dintre cele patru turnee de Mare şlem din 2020 doar Australian Open s-a jucat, Roland Garros s-a amânat pentru toamnă, iar Wimbledon a fost anulat. (N. Gavrea)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago