Comunitate

Urgențele stomatologice pot fi tratate, gratuit, la Spitalul din Hunedoara

Magdalena Șerban

 

O durere de dinți nu te întreabă nicicând dacă ai sau nu bani în buzunar. Așa că nu oricine își poate permite să acceseze sistemul privat. Prin urmare, administrația publică din Hunedoara și conducerea Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din municipiu au decis să pună în slujba comunității, începând cu 5 decembrie 2022, un cabinet medical destinat urgențelor stomatologice.

 

Demers special pentru hunedoreni

„În cazul unor urgențe stomatologice, vizita la un dentist în decurs de 30 de minute sau mai puțin de la constatarea urgenței poate însemna diferența dintre salvarea sau pierderea unui dinte. Foarte mulți hunedoreni au reclamat nevoia existenței unui cabinet medical stomatologic care să facă parte din structura spitalului și la care să poate apela atunci cand au mare nevoie. Toate aceste doleanțe s-au materializat pentru că din 5 decembrie 2022 va începe programul de lucru în cadrul cabinetului stomatologic ce se află în clădirea din curtea spitalului, areal unde își desfășoară activitatea și Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara (mai exact la etajul 1 al edificiului). Dotările cabinetului sunt noi, fiind echipat cu un unit dentar extrem de fiabil și performant. De asemenea, au fost achiziționate și materialele sanitare necesare. Spitalul a angajat pentru această structură, prin concurs, doi medici stomatologi”, a comunicat Radu Budae (foto), managerul Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara. În ceea ce privește programul de lucru, acesta va fi Luni – în intervalul orar 7:30-14:30, Marți de la 7:30 la 14:30, Miercuri între 7:30 și 21:30, Joi de la 7:30 la 21:30, Vineri de la 7:30 la 21:30, Sâmbătă între 7:30 și 14:30, iar Duminică de la 7:30 la 14:30. Conducerea unității medicale a mai precizat că principalele urgențe stomatologice ce vor fi tratate sunt pulpite acute (inflamarea ”nervului dentar” ce cauzează durere dentară constantă), abcese endodontice și parodontale (apariția unei pungi cu puroi la nivelul dintelui sau a gingiei), luxații sau subluxații dentare (dinte slăbit, deplasat de la locul său), fracturi dentare (dinte rupt sau crăpat). Pacienții trebuie să se prezinte, la fel ca la orice linie de urgență, cu buletinul.

 

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban   Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare…

12 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Când pisica nu-i a­casă, șoarecii joacă pe masă! Situația este întâlnită într-o localitate din su­dul…

19 ore ago

Bulina albă

Mathias Popescu (14 ani), sportiv din comuna Baru Mare, legitimat la un club din Petroșani…

19 ore ago

Bulina neagră

Adrian P., recidivist minor din Petrila Pentru că a fost condamnat la 4 ani de…

19 ore ago

Sute de apeluri la dispeceratul de iarnă al Consiliului Județean

Zeci de utilaje au intervenit în wee­k­end pentru deszăpezirea drumurilor ju­dețene, în urma căderilor masive…

19 ore ago

Susțin performanța!

Peste 1.000 de elevi și dascăli vor ajunge în acest an în județul nostru, la…

19 ore ago