Categories: ActualitateFlash

Un Saint Bernard tinde sã devinã mascota Staţiunii Parâng

Maximilian Gânju

Beethoven, un câine din rasa Saint Bernard, de doi ani, are şanse mari să devină mascota Staţiunii Turistice Parâng, din Valea Jiului. Straja are deja o mascotă îndrăgită de turişti, pe Baloo, iar un cabanier din Parâng ar vrea să atragă la fel de mulţi turişti cu Beethoven, cum atrage ursul Baloo.

Îi place să pozeze

Nici un turist care urcă în Parâng nu scapă ocazia să pozeze cu exemplarul extrem de frumos de Saint Bernard, care a fost dus în staţiune în acest sezon de către proprietarul său. Botezat Beethoven, după filmul pentru copii cu acelaşi nume, patrupedul este la fel de poznaş ca şi tizul său din film, şi nu lasă nici un turist să treacă pe lângă el fără să-i facă o fotografie. „Dacă vede un aparat foto eşti gata, nu te mai lasă în pace. E înnebunit să-i facă lumea poze, nu ştiu de ce a prins el plăcerea asta. Nici un turist nu scapă dacă are aparatul de gât sau ceva în mână care să semene cu camera foto. E o mare figură şi turiştii îl îndrăgesc, mai ales copiii. Rasa lor este una docilă şi foarte iubitoare, aşa că dacă dă peste cineva cu chef de joacă, o zi întreagă s-ar juca”, spune Stelian Zanet, proprietarul lui Beethoven.

Beethoven ia locul lui Rocky

Câinele a fost primit cadou de cabanier şi chiar dacă un asemenea exemplar este destul de costisitor, merită fiecare bănuţ. „Acum doi ani, l-am primit cadou de ziua mea. Soţia mea mi l-a adus şi de atunci este ca un membru al familiei. L-am dus la cabană în Parâng, pentru că-i place iarna şi muntele. În weekend mai ales, este fericirea lui. Toată ziua e prin staţiune cu turiştii. Este o cheltuială pentru întreţinerea lui, dar cine se uită la bani, niciodată nu m-am gândit aşa. El merită fiecare bănuţ cheltuit”, a mai spus proprietarul lui Beethoven. Stelian Zanet ar vrea să-l transforme pe Beethoven în mascota staţiunii, chiar dacă nu una oficială. „El deja este ca o mascotă a staţiunii. M-am gândit la lucrul acesta, după ce am văzut cât de mult le place de el turiştilor”, explică Zanet.
Un alt câine a fost mascota neoficială a staţiunii o lungă perioadă şi era foarte îndrăgit de turişti. Rocky, câinele care era înnebunit să se plimbe cu telescaunul şi se gudura pe lângă turişti ca să fie urcat în instalaţia de transport, este foarte bătrân iar angajaţii de la telescaun l-au scos la „pensie”.

MesagerulHunedorean

View Comments

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că e dragoste mare între un personaj de la noi și o…

19 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenor Corvinul Hunedoara Pentru că a convins cu talentul său de antrenor, fiindu-i…

19 ore ago

Bulina neagră

Vasile R., din municipiul Petroșani Pentru că a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală…

19 ore ago

Președintele PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor: Votați-l pe Iulius Bedea! Votați-l pe Iulius, un om devotat orașului și cetățenilor

Ieri, președintele social-democraților hu­nedoreni, Laurențiu Nistor și primarul din Simeria, Iulius Bedea, au susținut o…

19 ore ago

Aveți grijă ce plăți faceți pe internet! O hunedoreancă a rămas fără banii din contul fetiței sale

Una dintre fiicele femeii din muni­cipiul Hunedoara a făcut o plată în valoare de 9…

19 ore ago

Învinuită de distrugere. Supărată că a pierdut, o femeie a făcut zob un aparat de păcănele

Femeia din Simeria, amatoare de jo­curi de noroc, și-a folosit poșeta drept armă în lupta…

19 ore ago