Categories: Actualitate

Un pod demolat iscă scandal la Petrila

Carmen Cosman

Poliţiştii din Petrila au demarat cercetările în cazul unui pod din zona Lonea, pe care reprezentanţii unei societăţi comerciale din Petroşani ar fi încercat să şi-l însuşească. Localnicii din zonă sunt cei care au sesizat poliţia şi spun că podul a fost construit de ei în anii 70, aşa că şi fierul rezultat din dezmembrarea lui ar trebui să le revină tot lor.

Trebuia predat cu proces verbal

Reprezentanţii societăţii respective sunt suspectaţi că ar fi încercat să fure un pod de pe strada Tineretului din Lonea. Firma în cauză a fost desemnată să execute o lucrare de înlocuire a vechiului pod, iar contractul nu prevedea ca materialele rezultate din dezmembrarea acestuia să fie recuperate de muncitori. Scandalul a izbucnit în momentul în care localnicii au văzut că muncitorii taie podul şi îl încarcă într-o maşină, iar aceştia i-au chemat imediat la faţa locului pe reprezentanţii primăriei şi pe cei de la Poliţia Petrila. „Noi am predat obiectivul respectiv pentru implementarea proiectului integrat. Podul trebuia demolat pentru construirea unuia nou. Reprezentanţii firmei care construieşte podul aveau obligaţia se ne cheme, să ne arate materialele rezultate din demolare şi să ni le predea cu proces verbal. Primăria nu are nici o implicare în această problemă”, a precizat Dorin Curtean, city managerul Petrilei.

Au sesizat Poliţia

Firma nu a chemat, însă, pe nimeni şi, mai mult decât atât, a încărcat bucăţile de pod tăiate într-o maşină, pe care le-a transportat în curtea altei societăţi. Localnicii au luat foc, cu atât mai mult, cu cât susţin că ei sunt cei care au construit vechiul pod, în anii 70 şi doar l-au dat în administrare Primăriei Petrila, iar acum, li se pare firesc să–şi recupereze fierul din care este construit podul. În consecinţă, au sesizat ieri dimineaţă Poliţia oraşului Petrila, care a declanşat o anchetă. „A fost depusă o sesizare, pe care am repartizat-o la Judiciar pentru cercetare. Trebuie să vedem unde este dreptatea, iar în funcţie de rezultatul cercetărilor, vom dispune măsurile legale”, a declarat Ovidiu Zaharie, comandantul Poliţiei oraşului Petrila.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • eeeeee......aceasta poza nu este de la fata locului.fotografia de mai sus este facuta aproape de primarie unde era vechiul pod de cfr care trecea peste raul jiu.

Recent Posts

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

15 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

15 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun zvonerii de serviciu că se anunță schimbări mari de tru­pe într-o instituție de la…

15 ore ago

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv. Va încasa 1 milion de euro, salarii restante

Dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final…

15 ore ago

Daune mai mici, tot atâția ani de pușcărie

Sentință definitivă în cazul tână­rului Claudiu Nițariu (foto), judecat pentru omor. Magistrații Curții de Apel…

16 ore ago