Categories: Actualitate

Un orăşel al lui Moş Crăciun, pentru copiii din Geoagiu

Pentru prima dată, copiii din oraşul Geoagiu au un loc numai al lor. În parcul de lângă Casa de Cultură ,,Ion Budai Deleanu” a răsărit un Moş Crăciun, beculeţele luminează ca-n marile oraşe, iar primarul de aici, Ioan Vălean (foto), nu s-a zgârcit cu podoabele de sărbători.
„Am vrut ca şi copiii din Geoagiu să aibă un loc al lor, să se poată juca feriţi de maşini şi fără să-i sâcâie nimeni. Timp de o lună, până după terminarea vacanţei de iarnă, acest spaţiu special amenajat pentru ei sper să le ofere bucurii. Am oprit aici şi circulaţia, s-au montat figurine specifice sărbătorilor de iarnă şi avem şi un staul adevărat, cu patru oiţe şi un măgăruş, care sunt zilnic prezenţi, pentru a-i încânta pe cei mici. Este locul în care se spun poveşti, se cântă colinde şi se împart bomboane. Dacă prichindeii vor să-şi suplimenteze porţia de dulciuri, de exemplu, în jurul locaţiei există magazine şi avem şi vânzători ambulanţi. Ce am realizat aici, avem şi în Geoagiu Băi, însă la cote mai reduse, pentru că acolo sunt doar 40 de copii, comparativ cu cei peste 250, cât are localitatea Geoagiu. Din păcate, în Geoagiu Băi, populaţia s-a diminuat în ultimii ani, multă lume plecând la muncă în străinătate, din lipsa unor perspective locale concrete”, a spus Ioan Vălean.
În ceea ce-l priveşte pe Moş Nicolae, acesta  a fost darnic şi el. „Pachetele-cadou pentru preşcolari şi şcolari (până în clasa a IV-a) s-au împărţit de Moş Nicolae, iar acum, urmează, în 19 decembrie, începând cu ora 12, o serbare a Pomului de Crăciun, ce se va desfăşura, împreună cu Ansamblul Germisara, la Casa de Cultură «Ion Budai Deleanu», urmând ca şi aici, să se împartă dulciuri”, a mai precizat edilul-şef. Pentru concetăţenii săi, primarul are doar cuvinte dragi. “Deoarece sărbătorile de iarnă sunt la un singur pas distanţă faţă de noi, le urez tuturor locuitorilor oraşului nostru să le întâmpine cu bucurie, cu cei dragi aproape şi mai presus de toate, Crăciunul şi Anul Nou să-i găsească sănătoşi. Sărbători Fericite şi un An Nou cu împliniri”, le-a transmis primarul Ioan Vălean, concetăţenilor săi. (M. Şerban)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

22 de ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

22 de ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

22 de ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

22 de ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

22 de ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

22 de ore ago