Un mesaj ironic, dar dur, postat de Monica Iacob-Ridzi pe blog

  Oana Mihnea

Vineri, 4 septembrie, procesul în care fostul deputatul Monica Iacob-Ridzi (foto) a făcut o cerere pentru întreruperea executării pedepsei de cinci ani de închisoare din cauza unor probleme de sănătate, are un nou termen la Tribunalul Ilfov. Atunci, fostul ministru poate afla dacă mai stă sau nu în închisoare, magistraţii urmând să se pronunţe cu privire la expertiza medico-legală adusă la dosar.

„Deţinuţii bolnavi nu pot fi reeducaţi”
Recent, Monica Iacob-Ridzi a postat pe blogul său un mesaj ironic, dar dur în acelaşi timp, care nu face decât să confirme faptul că aceasta a ajuns la limita puterilor în puşcărie. Acesta cere legalizarea pedepsei cu moartea pentru toţi deţinuţii bolnavi. „În special pentru cei cu infracţiuni economice, care nu reprezintă un pericol pentru societate şi nu au antecedente penale, dar care au primit pedepse mai mari decât violatorii şi criminalii recidivişti. De ce să mai cheltuie statul bani cu deţinuţii bolnavi, care au nevoie de tratamente, transport, spital, analize, investigaţii, regim alimentar… dacă sfârşitul, în funcţie de cât rezistă fiecare, e acelaşi: moartea? Deţinuţii bolnavi nu pot fi nici măcar reeducaţi, pentru că, bolnavi fiind, nu pot participa la activităţile socio-educative. Prin urmare, scopul pedepsei privative de libertate, anume reeducarea, nu poate fi atins. Aceştia nu pot fi nici eliberaţi condiţionat, mai repede, pentru că fiind inapţi medical, nu pot munci, prin urmare nu pot obţine nici zile câştig. Mai repede sunt eliberaţi din penitenciare criminalii şi violatorii sănătoşi, care muncesc“, scrie Monica Iacob-Ridzi pe blogul personal.
Fostul ministru a făcut şi o cerere de graţiere, la care nu a primit nici un răspuns până acum din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • : Crestenicoo am scris ceva la MyJob again. Winners! NOT! . Cand Romania va intelege ce ne-a spus carealcnul Germaniei Otto von Bismarck dupa razboiul din 1877, cand am castigat independenta si va deveni ceea ce a fost odata, atat tara cat si poporul acesta atunci am sa IUBESC Romania.Respect si iubesc America ( U.S.A. ) insa cum se face ca desi un roman a descoperit penicilina tot unor americani este creditata descoperirea ei ? din vina cui ? cum se face ca desi au murit mii de soldati romani in Ungaria si Cehoslovacia in al-II-lea razboi mondial multi ne considera niste nazisti . Din vina cui ? oare nu trebuia noi, romanii sa avem coloana vertebrala si cand am ales o parte sa judecam bine ce alegem si SA NE MENTINEM/SUSTINEM decizia ? desi era german Ferdinand a decis in 1914 sa asculte glasul poporului si sa lupte contra habsburgilor. Asta da tarie de caracter asemenea lui Carol I dar ei sunt germani asa-i ? se pare ca putini romani au aceasta tarie de caracter ( Mircea cel Batran, Bogdan Voievod, Mihai Viteazul, Stefan cel Mare Vlad Tepes Constantin Brancoveanu Ioan Alexandru Cuza, Nicolae Iorga si doar cativa alti ROMANI merita consideratie. )Cand vom fi iar ca atunci AM SA IUBESC Romania

  • Delapidarea, coruptia si mita sunt pedepsite cu pedeapsa capitala in China.
    Ce a facut Monica Iacob Ridzi este "crima impotriva statului român" iar eu unul as vota pedeapsa capitala pentru aceste infractiuni.
    Multumesc doamnei Monica ca este de acord cu acest punct de vedere.

Recent Posts

ANUNŢ

LICHIDATOR judiciar solicită oferte pentru asigurarea serviciilor de pază a patrimoniului societăţii CORVIN FOTOVOLTAIC S.R.L.,…

6 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că un personaj din zona noastră i-a făcut un cadou frumos iu­bitei sale…

13 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că reușește, cu toată opoziția celor din Coaliția anti…

13 ore ago

Bulina neagră

C.E.R., acuzat de tentativă de omor Pentru că împotriva sa a fost declanșată urmărirea penală…

13 ore ago

Când ești bun, ești bun! Florin Maxim rămâne la Hunedoara pentru următorii trei ani!

Antrenorul principal al Clubului Corvinul 1921 Hunedoara a acceptat propunerea prelungirii contractului existent şi va…

13 ore ago

Nu le mai ajung banii nici lor! Polițiștii locali ies în stradă

Poliţiştii locali protestează, astăzi, în faţa Guvernului, având mai multe so­li­citări de natură financiară, dar…

13 ore ago