Comunicat de presă al senatorului UNPR Haralambie Vochiţoiu. ,,Majorarea tarifelor la apã – lipsã de respect şi responsabilitate!“

Din respect pentru cetăţenii Văii Jiului mă opun, încă o dată, majorării impuse de conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani pentru apa potabilă şi apa uzată şi dacă în opinia domnului Avram Costel, apărarea intereselor şi a drepturilor cetăţenilor înseamnă populism, atunci acesta să fie păcatul meu!

Nu vreau decât să aduc în atenţie, în mod concret, de ce această „politică a majorării tarifelor“, practicată de actuala conducere a S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani este una lipsită de profesionalism şi responsabilitate.
Prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului”, nr. 239 din 09.11.2010, conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani a fost obligată să realizeze un studiu pentru  identificarea categoriilor de locuitori care nu îşi permit să plătească factura de apă potabilă şi apă menajeră şi să evalueze rata încasărilor.
Conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani era obligată ca, împreună cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului” şi autorităţile locale, să găsească soluţii de la an la an pentru aceste categorii de locuitori.
În fapt, niciuna din aceste clauze stipulate în Hotărârea Adunării Generale a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului”, din noiembrie 2010 şi în Contractul de Finanţare – Planul anual de creştere a tarifelor, nu a fost dusă la îndeplinire de către conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani.
Ce a reuşit însă conducerea S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani, reprezentată prin managerul Avram Costel, a fost majorarea tarifelor la apa potabilă şi la apa uzată cu 20%, începând cu 1 septembrie 2015, după ce în aprilie a.c. a mai făcut o majorare cu 22% şi mai mult ca sigur nu se vor opri aici!
Întrebarea mea este următoarea: pe ce bază se fac aceste majorări?
Faptul că tu, ca operator de apă, nu ai un studiu privind rata de suportabilitate a populaţiei pentru majorarea tarifelor pe care le impui este o dovadă că acţionezi după bunul plac fără a avea o bază concretă cu situaţia actuală a încasărilor şi a nivelului de trai al celor ce plătesc pentru serviciile pe care le furnizezi şi totodată fără a respecta una din obligaţiile impuse prin Contractul de Finanţare.
În Valea Jiului sunt foarte multe familii care au nivel de trai foarte scăzut iar majorarea cu 42% din acest an, pentru apa potabilă şi apa uzată, nu face decât să îngreuneze şi mai mult posibilităţile acestora de a-şi plăti facturile şi implicit la creşterea numărului de restanţieri.
După ce domnul Avram Costel, managerul S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. Petroşani, a cheltuit aproape 200.000.000 de euro (aproximativ 900.000.000 lei) din fonduri europene nerambursabile, pentru „reabilitarea reţelei de apă Valea Jiului“, toţi locuitorii ne-am fi aşteptat ca preţul apei să scadă, iar ceea ce face managerul acestei societăţi este inadmisibil! Majorare cu 42% a tarifului pentru apa potabilă şi apa uzată în 2015!
Acestea sunt argumentele pentru care am solicitat Consiliului Judeţean Hunedoara, Prefectului Judeţului Hunedoara, reprezentanţilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Apa Valea Jiului” şi primarilor din Valea Jiului să respingă propunerile aberante ale conducerii S.C. Apa Serv Valea Jiului S.A. de majorare a preţurilor şi tarifelor la apa potabilă şi la apa uzată, precum şi să întreprindă demersurile necesare pentru demiterea managerului acestei societăţi pentru nerespectarea hotărârilor A.D.I.
Îi asigur pe cetăţenii Văii Jiului că am rămas şi voi rămâne acelaşi om ce vrea să respecte cetăţenii şi comunitatea în care trăieşte.
Senator, Haralambie VOCHIŢOIU

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Am trăit s-o vedem și pe asta! Cârcotașii din regiunea cu lăm­pașe a județului nostru…

13 ore ago

Bulina albă

Cristian Ionică, manager SC Apa Serv Valea Jiului Pentru că a răspuns solicitărilor unităților de…

13 ore ago

Bulina neagră

Florin M. din Petrila Pentru că a fost trimis în judecată pentru violarea unei minore…

13 ore ago

România asistaților social. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde

Conform datelor furnizate pentru „Adevărul” de către Ministerul Muncii, în România erau, marți, 23 aprilie,…

13 ore ago

Și-a băgat vecinul în spital, dar nu răspunde pentru faptă

Un bărbat din municipiul Deva a scăpat de răspunderea penală, dar și de plata unor…

13 ore ago

O relație interzisă s-a transformat într-un coșmar

Hunedoreanca a crezut că și-a găsit iubirea deși era căsătorită. La fel și cel cu…

13 ore ago