Categories: EvenimentFlash

Un căruţaş a fost oprit doar cu focuri de armă

Livia Botici

Un bărbat din judeţul Mureş, stabilit în municipiul Hunedoara, suspect că a furat mai multe capace de canalizare, a fost urmărit de oamenii legii pe mai multe străzi din localitate. Deoarece nu vroia sub nici o formă să „pună frână” căruţei trasă de cal, pentru a-l speria, poliţiştii au tras patru focuri de armă.

Poliţia, sesizată de trecători

Miercuri seara, în jurul orei 23, oamenii legii din municipiul Hunedoara au fost sunaţi de nişte localnici, care le-au sesizat faptul că mai multe capace de canalizare au fost furate de pe strada Dorobanţilor, din localitate. În urma apelului telefonic, o patrulă de siguranţă publică a început cercetările, pentru a-i prinde pe făptaşi. În timp ce scotoceau cartierul Micro V, poliţiştii au observat, la intersecţia străzilor Eroilor şi Ghioceilor, o căruţă trasă de un cal, condusă de un bărbat. Pe când să se apropie de „vehicul”, pentru a-l lua la întrebări pe căruţaşul de 32 de ani, poliţiştii s-au trezit că omul a şi zbughit-o de pe loc. Ei bine, de aici, totul pare desprins dintr-un film western.

Căruţa, la întrecere cu maşina poliţiei

Cu toate că oamenii legii erau dotaţi cu un autovehicul cu patru roţi, „tras” de un motor, căruţa, trasă de o mârţoagă, s-a dovedit a fi mai rapidă. După ce au străbătut vreo câteva străzi, pe Bulevardul Traian, la ieşire din municipiul Hunedoara, într-o zonă nepopulată, poliţiştii au renunţat să-l mai urmărească pe bărbat şi au trecut la lucruri mai serioase. Pentru că „şoferul” căruţei nu vroia nicicum să oprească, unul dintre poliţiştii aflaţi în maşină a scos pistolul din dotare pe geam şi a tras patru focuri de avertisment, în plan vertical. Chiar şi după ce a auzit împuşcăturile, bărbatul a continuat să biciuiască mârţoaga, şi abia în catierul Peştişu Mare, oamenii legii au reuşit să-l prindă. „Bărbatul a fost dus la sediul poliţiei, unde a declarat că nu el a furat cele cinci capace de canalizare, însă, a precizat că nu s-a oprit la somaţiile poliţiştilor, pentru că avea, în căruţă, un capac de canal pus acolo de un prieten de-al său. În cauză s-a întocmit dosar penal, pentru infracţiunea de furt calificat”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Spun gurile rele prin târg că un personaj din zonă, care vrea să can­dideze la…

6 ore ago

Bulina albă

Dan Stoian, directorul ADI Deșeuri Hunedoara Pentru că a inițiat o acțiune de învățare a…

6 ore ago

Bulina neagră

Gruia F., din municipiul Brad Pentru că a luat o sumă de bani dintr-un bancomat,…

6 ore ago

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, atenţionează salvamontiştii

Viperele au ieşit mai repede din hi­ber­nare în acest an, motiv pentru care pot fi…

6 ore ago

Banul, ochiul Dracului!

Un pensionar din zona Bradului era să-și păteze cazierul ori chiar și ajungă în pușcărie…

6 ore ago

Un sonar cu inteligenţă artificială, folosit în căutările persoanei dispărute în lacul de acumulare Sântămăria Orlea

Un detector care utilizează inte­li­genţa artificială a fost folosit, ieri, în operaţiunile de căutare a…

6 ore ago