Categories: Eveniment

Turişti rătăciți în Retezat

Trei turişti au cerut ajutorul salvamontiştilor hunedoreni, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce au plecat, sâmbătă, de la Cabana Genţiana (foto) spre Vârful Peleaga (2.509 m), cu intenţia de a ajunge la Refugiul Bucura. Din cauza ninsorii şi a vicolului, cei trei s-au rătăcit pe traseu, iar în jurul orei 2.00 noaptea, când au ajuns într-o zonă cu semnal GSM, au sunat la 112 şi au cerut ajutor.

În urma datelor solicitate turiştilor, salvamontiştii au reuşit să-i localizeze şi i-au îndrumat spre Refugiul Bucura, aflat la o oră de mers de locul în care se aflau cele trei persoane. O echipă a plecat însă spre refugiul menţionat, pentru că salvatorii montani au dorit să fie siguri că turiştii au ajuns acolo şi sunt în afara oricărui pericol.

„Atunci când au cerut ajutor, cei trei turişti erau panicaţi şi le era frig. În zona în care se aflau era viscol şi ceaţă. După ce i-am îndrumat spre Refugiul Bucura, am trimis o echipă de salvamontişti în zonă, deoarece am dorit să fim siguri că turiştii sunt într-o stare de sănătate bună şi că nu sunt alte probleme”, a spus Ovidiu Bodean, şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara.

Salvamontiştii doresc să-i preia pe turişti de la Refugiul Bucura şi să-i conducă la Cabana Genţiana  Salvatorii montani reamintesc turiştilor că nu trebuie să se aventureze pe trasee, deoarece în această perioadă a anului se întunecă devreme, iar vremea se poate schimba de la o oră la alta. De asemenea, salvamontiştii recomandă ca turiştii să poarte un echipament adecvat şi să fie legaţi cu o coardă, în cazul în care în zonă sunt porţiuni cu zăpadă şi gheaţă. (A. Năstase)

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând…

2 ore ago

Bulina albă

Iulius Bedea, primarul orașului Simeria Pentru că a fost numit în funcția de președinte interimar…

18 ore ago

Echipa lui Sorin Crai pentru Hațeg! Votul nu e un voucher pentru diferite avantaje, ci o acțiune într-o întreprindere comună

Candidatul PSD la funcția de primar al orașului Hațeg, Sorin Crai (foto) nu se dezminte.…

18 ore ago

Bulina neagră

Petru Cîmpean, primarul comunei Certeju de Sus Pentru că nu a reușit să atragă fonduri…

18 ore ago