Turismul poate salva economia judeţului Hunedoara

  Oana Mihnea

Ieri a avut loc o întâlnire între reprezentanţii administraţiei judeţene, cei ai Camerei de Comerţ şi Industrie Hunedoara şi ai mediului de afaceri din judeţ, pentru a pune în discuţie înfiinţarea Asociaţiei de Dezvoltare şi Promovare a Turismului Hunedoara. La discuţii a participat şi Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Întâlnirea, sub denumirea „Împreună pentru Hunedoara“ , a vizat stimularea dialogului între reprezentanţii mediului de afaceri hunedorean, decidenţii politici şi autorităţile publice şi identificarea celor mai adecvate măsuri de creştere economică inteligentă, durabilă, favorabilă incluziunii. Scopul reuniunii a fost acela de a prelua, sistematiza şi transmite autorităţilor competente semnalele venite din mediul de afaceri legate de problemele cu care se confruntă întreprinzătorii locali în activitatea lor, de a pune la dispoziţia decidenţilor instrumentele necesare pentru susţinerea unor proiecte legislative necesare dezvoltării economice. „Consiliul Judeţean, alături de Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara, îşi doreşte să creeze un parteneriat, astfel încât să încercăm să concepem o strategie de dezvoltare turistică a judeţului foarte bine canalizată. După cum ştim, judeţul nostru are un potenţial turistic fantastic, trebuie să îl punem în valoare şi să ajutăm potenţialii investitori din turism“, a declarat Vetuţa Stănescu, vicepreşedinte al CJ Hunedoara.
În judeţul nostru, ponderea ocupată de turism în economie este foarte redusă. „Din păcate, la ora actuală, în judeţul Hunedoara sunt aproximativ 1.000 de societăţi comerciale care activează în domeniul turismului, dar ponderea turismului la cifra de afaceri este sub 2 la sută. Numărul angajaţilor în turism este sub 2.000. Trebuie să dezvoltăm turismul în judeţ ca alternativă la situaţia economică deloc mulţumitoare pentru agenţii economici locali“, a menţionat Crinela Gafton, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Hunedoara.
Pentru ca lucrurile să funcţioneze bine şi să se închege cu adevărat un motor turistic productiv, este nevoie de implicarea tuturor factorilor de decizie. Judeţul nostru are resurse, însă nu sunt promovate chiar aşa cum ar trebui.
„Sunt absolut plăcut surprinsă de ce potenţial are acest judeţ. Din nefericire, acest potenţial nu este suficient cunoscut. Este nevoie să se unească toate forţele, şi pentru asta am fost prezentă la această întâlnire, am explicat cum funcţionăm noi în modelul nostru de parteneriat public privat. În general, turismului de la noi din ţară îi lipseşte promovarea şi dezvoltarea. Trebuie să existe un produs turistic despre care să vorbim, dar dacă nu avem promovare, nu ne vede şi nu ne aude nimeni. De asemenea, este esenţial să fim prezenţi la târgurile de turism cele mai importante din lume, dar pe acele pieţe pe care să le putem atrage, să ieşim cu firme şi materiale de promovare care să prezinte lumii ce avem de oferit. Am venit în judeţ să mă asigur că se încheie această întâlnire cu o decizie favorabilă de constituire a acestei asociaţii. Parteneriatul public privat este cheia dezvoltării turismului. Nici autorităţile centrale fără privaţi şi nici operatorii privaţi fără autorităţile publice locale“, a declarat Corina Martin, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică din România şi al Asociaţiei Litoral-Delta Dunării, prezentă ieri în Deva.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

  • Pare o intalnire de aia tip gargara. Cineva a mai bifat pe hartie ca s-a ocupat de turismul din judet, altcineva isi freaca mainile ca va infiinta o organizatie de forma care va incasa niste cotizatii de la Consiliul Judetean si de la firmele de turism din judet. Turismul in judet e rezolvat...gata cu problemele!

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago