Categories: Sport

Turează motoarele pentru medalii

Ciprian Marinuţ

Echipa feminină de gimnastică a României încearcă să „îmblânzească” aparatura de concurs de la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, pentru a onora încă o dată, prin medalii, blazonul gimnasticii româneşti.

Start cu ratări şi emoţii

Cele şapte gimnaste din lotul României au efectuat deja mai multe antrenamente la Rotterdam, dintre care unul, cel oficial de marţi, chiar în sala de concurs. La unica testare a aparatelor din sala „Ahoy”, Sandra Izbaşa, Ana Porgras, Diana Chelaru, Gabriela Drăgoi, Amelia Racea (foto), Cerasela Pătraşcu şi Raluca Haidu (ultimele trei de la „Cetate” Deva”) au avut avut emoţii, ratări, dar şi reuşite. „În acest moment (n.r.-ieri), suntem după al treilea antrenament, incluzându-l şi pe cel oficial de marţi. Fetele încă nu s-au acomodat perfect, dar o vor face în zilele următoare, noi continuând un program cu două antrenamente zilnice, până sâmbătă, 16 octombrie, când debutează campionatul. În timpul antrenamentului oficial, au fost şi reuşite şi ratări, această situaţie fiind, după câte am văzut, generală. Mai avem două zile, pentru a tura din plin motoarele, perioadă în care, cu siguranţă, vom ajunge în forma în care ne-am propus”, a declarat Octavian Belu, pentru site-ul oficial al Federaţiei Române de Gimnastică.

Luptă cu propriile limite

Antrenorul coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică, Octavian Belu, a vorbit şi despre aşteptările pe care le are la concursul din Olanda şi, mai ales, despre creionarea unei posibile echipe olimpice. „Pentru fiecare dintre gimnaste, o participare la un Campionat Mondial trebuie să reprezinte un moment extrem de important. Ele se vor lupta cu ele însele, nu cu China, SUA sau Rusia, ţinând cont că multe dintre ele vin după pauze foarte lungi, cauzate de probleme medicale sau accidentări. Izbaşa, Porgras, Chelaru sau Haidu au resurse şi valoarea pentru a urca pe podium, dar, mai important va fi să ne lămurim asupra potenţialului acestor gimnaste pentru Jocurile Olimpice. Eu sper ca sportivele din actualul lot şi ce vom găsi printre junioare, să formeze un colectiv dornic să se prezinte foarte bine la Olimpiadă, la Londra, în 2012”, a spus Belu.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

15 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

15 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

15 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

15 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

15 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

15 ore ago