Actualitate

Trofeul Micului Cititor, ediţia 2018

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, a organizat în ultima zi a lunii mai 2018, manifestarea cultural-educativă „Trofeul Micului Cititor”, dedicată Zilei Internaţionale a Copilului.
Criteriul care a determinat decernarea premiilor, a trofeelor micilor cititori, a fost fidelitatea acestora faţă de bibliotecă, fidelitate exprimată în numărul de împrumuturi de carte şi alte materiale de bibliotecă, numărul de participări la activităţile bibliotecii etc. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bibliotecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesaţi de cărţi, care au fost în permanenţă în legătură cu Secţia de Împrumut Carte pentru Copii a bibliotecii. Am avut, astfel, convingerea că, cu cât au frecventat mai des biblioteca, cu atât au citit mai mult, iar acest lucru este demn de toată lauda şi trebuie premiat, aceşti copii fiind câştigătorii Trofeului Micului Cititor, ediţia 2018.
Prin acordarea acestui premiu am dorit să ne apropiem şi mai mult de cei mai tineri prieteni ai noştri, am dorit ca ei să simtă instituţia noastră ca pe un spaţiu cald, primitor, cu oameni plini de suflet, gata oricând să le recomande o carte, un autor, să le vorbească despre viaţa cărţilor. Pornind de la aceste gânduri, am selectat acei tineri cititori care s-au dovedit a fi cei mai buni prieteni ai cărţii, ai cititului. Au fost, astfel, decernate „trofeele”: trei premii şi două menţiuni care i-au recompensat pe cei mai fideli mici prieteni ai Bibliotecii.
Locul I: Dalma Johanna Orban – Liceul Teoretic „Téglas Gábor” Deva; Locul II: Călina Teodora Ciobanu – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Locul III: Tudor Mihai Blidar – Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva; Menţiuni: Alexandra Furdui – Colegiul Naţional „Decebal” Deva şi Alexandra Ioana Bolea – Colegiul Naţional „Decebal” Deva.
Evenimentul a fost aşteptat cu mare emoţie de noi, de copii şi de cadrele didactice care i-au îndrumat. În deschidere, am avut bucuria să asistăm la un reuşit spectacol purtând titlul „1.000 de poveşti”, o producţie a Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani, jucat în premieră la Deva şi creat special de către actorii din Petroşani pentru întâlnirea de la Deva cu micii cititori.
După înmânarea trofeelor pentru micii cititori, a urmat momentul mult aşteptat: carnavalul copiilor, cu parada costumelor inspirate din basmele româneşti. S-au perindat prin faţa noastră eroi din cele mai îndrăgite poveşti şi basme româneşti, iar cele mai frumoase şi mai originale costume au fost premiate.
Locul I – Darius Stanciu; Locul II – Ioana Crămescu; Locul III – Maya Elena Jula; Menţiuni – Sebastian Andrei Oană şi Cătălin Cucoranu; Premiul de originalitate – Elena Medina Păpădie; Premiul juriului – Sara Nedelcu.
Nu i-am uitat nici pe profesorii şi învăţătorii care s-au ocupat zi de zi de aceşti copii, le-au recomandat cărţi specifice vârstei şi i-au îndrumat spre bibliotecă, iar pentru toate acestea, le-am oferit premii constând în diplome şi cărţi. Trofeul Micului Cititor a devenit una dintre cele mai îndrăgite activităţi cultural-educative pe care micii noştri prieteni o aşteaptă an de an.

Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene Deva

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

16 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

16 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

16 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

16 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

16 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago