Comunitate

Ai carte, ai parte. Trofeul Micului Cititor

An de an, în preajma zilei de 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, or­ga­nizează un atractiv eveniment cultural prin care sunt premiați câștigătorii concursului „Trofeul Micului Cititor”.

Numărul de împrumuturi
„Anul acesta, festivitatea de premiere va avea loc în 13 iunie 2023, ora 1000, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, Sala Mare. Tradiționalul „trofeu” este acordat cu scopul de a atrage spre bibliotecă, spre lectură, un număr cât mai mare de copii cărora dorim să le cul­ti­văm dragostea față de cărți. Criteriul care a determinat decernarea premiilor micilor cititori a fost fidelitatea copiilor față de bibliotecă, fidelitate pe care am „măsurat-o” ținând seama de numărul de împrumuturi de carte. Am hotărât să-i premiem pe acei mici prieteni ai bi­blio­tecii care ne-au trecut pragul de cele mai multe ori, care s-au arătat a fi cei mai interesați de cărți, care au fost în permanență în legătură cu biblioteca. De aceea, acei copii care au venit cel mai des la bibliotecă, cei care au citit cel mai mult s-au dovedit demni să pri­mească premii”, spune Sebastian Bara (foto), managerul Bibliotecii județene.

Spectacol pentru copii
„Vor fi acordate trei pre­mii și 10 mențiuni care-i vor recompensa pe cei mai fideli mici prieteni ai bibliotecii. Festivitatea de acordare a „Trofeului Micu­lui Cititor” va începe cu un fru­mos spectacol artistic. Anul acesta, talentații artiști ai Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani au răspuns cu același entuziasm invitației bibliotecii și vor prezenta spectacolul „Pinocchio” de Carlo Collodi, regia Valentin Neacșu. Mai trebuie spus că, încă de la intrarea în Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, copiii vor avea sur­priza să întâlnească câteva statui vivante care vor executa gra­ți­oase numere coregrafice și vor interacționa cu copiii. La încheierea evenimen­tu­lui copiii vor avea parte de surprize care, spe­răm, îi vor bucura și îi vor face să îndră­geas­că și mai mult biblio­teca. Nu pot fi uitați pro­fesorii care au în­dru­mat în fiecare zi copiii, le-au recomandat cărți spe­cifice vârstei și i-au îndreptat spre bibliotecă. Pentru toate acestea, ca­drele didactice merită mulțumirile noas­tre și vor fi și ele premiate”, a anunțat Sebastian Bara. (A.N.)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Balșa, pași mari pe drumuri bune

Magdalena Șerban Pot fi spuse multe vorbe frumoase sau urâte, căci tot faptele contează. La…

3 minute ago

Vălișoara va avea drumurile asfaltate din bani europeni și de la bugetul de stat

Magdalena Șerban Programul Anghel Saligny are un buget de 51 de miliarde de lei, atât…

3 minute ago

Pasajul pietonal subteran din Sântandrei (DN7), în linie dreaptă!

O nouă investiție în orașul Simeria! Este vorba de construirea unui pasaj pietonal subteran în…

3 minute ago

Eroul naţional Avram Iancu, evocat cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la naşterea sa

Importanţa eroului naţional Avram Iancu pentru istoria românilor a fost evo­cată joi, la Deva, în…

8 minute ago

Corvinul se desparte de suporteri cu o victorie

Corvinul a învins miercuri seara formația FK Miercurea Ciuc, cu 3-1 și și-a încheiat meciurile…

11 minute ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

o zi ago