Categories: Sport

Trei români în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic

Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu au fost aleşi săptămâna trecută în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru viitoarea perioadă a activităţii din cadrul forului olimpic internaţional.

Octavian Morariu, membru ales în CIO pentru România, şeful comisiei CIO pentru viitoarele ediţii ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, a fost cooptat încă de anul trecut în Comisia CIO de Coordonare a JO de iarnă de la Beijing 2022, comisie prezidată de Juan Antonio Samaranch şi a fost reconfirmat pentru 2020.
Din acest an, Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, se va număra, alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci, printre membrii Comisiei CIO pentru Anturajul Sportivilor, prezidată de Serghey Bubka. Preşedintele COSR este şi coordonatorul comisiei de marketing şi comunicare a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Europene (EOC) şi membru în comisia de marketing a Asociaţiilor Comitetelor Olimpice Naţionale (ANOC).
În concordanţă cu recomandările Agendei Olimpice 2020 privind egalitatea de gen, se observă o creştere a numărului de femei în comisiile CIO, faţă de 2019. În prezent, în cele 30 de comisii ale CIO, 47,7 la sută din locuri sunt ocupate de femei, faţă de 45.4 la sută în 2019.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

o zi ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

o zi ago