Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 1 iunie 2020

De la începutul monitorizării, şi până duminică, 1 iunie, în judeţul Hunedoara 636 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea 73 de persoane au decedat, iar 538 s-au vindecat. În carantină se află 15 persoane, iar 1.201 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.597 de persoane şi 7.619 au ieşit din izolare. Internate sunt 38 de persoane.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până duminică, 1 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.398 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.426 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.270 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 141 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 159 de pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 2.424 de persoane. Alte 90.292 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 443.252 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 148 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 138.820 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 26 mai a.c., 55 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comenteaza Anulează răspunsul

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.