Categories: FlashSport

Trei hunedoreni, la startul C.N. „Viteză în Coastă”

Ciprian Marinuţ

Dublul campion naţional, Mihai Cîmpeanu (Brad), revelaţia ediţiei trecute de campionat, Ionuţ Rudeanu (Deva) şi liderul campionatului judeţean în 2014, Cornel Gărdean (Haţeg), se află pe lista de start a „Trofeului Râşnov”, care deschide, în weekend, sezonul 2015 al Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop. Primii doi vor concura pe bolizi Mitsubishi, al treilea va „alerga” pe Subaru WRX, dar toţi trei sunt ambiţioşi şi îşi doresc clasări pe podium.

Campionul revine în circuit
După un sezon 2014 în care a stat deoparte din cauza unor probleme de sănătate, dublul campion naţional la Viteză pe Traseu Montan, Mihai Cîmpeanu, revine în circuitul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Pilotul din Brad s-a „încălzit” deja prin participarea la Raliul Zăpezii disputat în luna martie, iar acum e hotărât să demonstreze că arta pilotajului e ca vinul, experienţa fiind un atu important pe orice traseu. „Am depăşit micile necazuri şi am hotărât să mă întorc la prima dragoste, adică la raliuri. Mi-am achiziţionat o maşină Mitshubishi Evo 6, am pus-o la punct şi sper să demonstrez că mai am un cuvânt de spus în Campionatul Naţional. Îmi doresc să obţin rezultate cât mai bune şi să rivalizeze cu piloţii tineri cu maşini puternice”, a afirmat Mihai Cîmpeanu. Acesta a precizat că traseul de la „Trofeul Râşnov” i se potriveşte mănuşă. „E un traseu sinuos, cu multe viraje periculoase, în care măiestria piloţilor e mai importantă decât forţa bolizilor. Voi concura la clasa H4, cea mai puternică din competiţie, şi sper să ocup unul dintre locurile fruntaşe”, a precizat pilotul din Brad. Ionuţ Rudeanu (Deva), care a avut mai multe clasări pe podium în sezonul trecut, va concura la grupa A4 pe un Mitshubishi, iar Cornel Gărdean (Haţeg) va concura la grupa H4 pe un Subaru WRX.

Participare numeroasă, maşini de top
Piloţilor le-a fost foarte dor de competiţii după pauza de iarnă, astfel că prima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă beneficiază de o popularitate deosebită în rândul concurenţilor. Până ieri, pe lista de înscrieri se aflau 78 de piloţi, în frunte cu campionul naţional absolut al ultimelor sezoane, Lucien Hora. Reşiţeanul va pilota acelaşi spectaculos monopost Lola B99/50, cu care a concurat sezonul trecut. Pe traseu va fi invazie de bolizi Mitsubishi Evolution de diverse generaţii, dar vor alerga şi maşini de top precum modelul Ferrari 430 Challenge. Întrecerea se desfăşoară pe clasicul traseu cu startul la ieşirea din Râşnov şi care urcă spre Poiana Braşov până în locul numit „Poiană Cristianului. Lungimea traseului este de patru kilometri, iar cele două zile de concurs sunt împărţite în şase, respectiv patru manşe.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

Biblioteca Județeană recomandă cartea acestei săptămâni

Magdalena Șerban Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara Deva pentru lecturare în…

2 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

19 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

19 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

19 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

19 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

20 de ore ago