Categories: Sport

Trei deveni în cantonamentul naţionalei

Ciprian Marinuţ

Jucătorii Cristian Matei, Adrian Pânzaru şi Narcis Cataramă, de la lidera Ligii I, Autobergamo Deva, au fost convocaţi pentru stagiul de pregătire centralizată al naţionalei de futsal a României care se desfăşoară în această săptămână, la Cheile Grădiştei. Selecţionerul Robert Lupu l-a convocat la lot şi pe portughezul Paulo Ferreira, 31 de ani, jucător aflat în curs de naturalizare, semn că resursa de talente din campionatul intern este în suferinţă.

Întinerire şi împrumuturi
Selecţionerul Robert Lupu a convocat pentru acest cantonament un număr de 14 jucători, printre care se află şi unii jucători tineri, aflaţi în premieră la lot. Unul dintre cei aflaţi la prima convocare este Narcis Cataramă, de la Autobergamo, jucător transferat în această iarnă de la CSMS Iaşi. În plus, din lot au dispărut nume grele precum Florin Matei (Informatica Timişoara) sau Florin Ignat (Autobergamo Deva), care au dus deja destule bătălii sub tricolor.
Tot o premieră o reprezintă şi convocarea la naţională a unui jucător portughez, care evoluează pentru City’Us Târgu Mureş din ianuarie 2015. Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira va împlini 31 de ani pe 8 martie şi care a mai evoluat şi la alte echipe din România, iar convocarea sa este un semn clar că resursa de talente din campionatul intern este în suferinţă. Pentru portughez au fost demarate procedurile de obţinere a cetăţeniei române, pentru a putea evolua la naţionala de futsal a ţării noastre. Dosarul jucătorului a fost înaintat la Ministerul Tineretului şi Sportului pe data de 12 februarie. După oficializarea actelor, Paulo Ferreira va deveni primul străin naturalizat în fotbalul de sală din România.

Vor disputa un amical cu Spicom
Programul de pregătire al naţionalei României în această săptămână va cuprinde şi un meci amical cu Spicom Sfântu Gheorghe, echipă care evoluează în Liga 1. Partida va avea loc pe 18 februarie, de la ora 18:00, în Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe.
Iată lotul României: Vlad Iancu (Informatica Timişoara), Andrei Grigoraş (Spicom Sfântu Gheorghe), Emanuel Moldovan (United Galaţi), Liviu Ruxandari (City’Us Târgu Mureş), Adrian Călugăreanu (Informatica Timişoara), Dumitru Mimi Stoica (City’Us Târgu Mureş), Paulo Josue Letra Da Costa Ferreira (City’Us Târgu Mureş), Radu Pisică (CSMS Iaşi), Vlăduţ Pavel (Spicom Sfântu Gheorghe), László Szőcs (KSE Odorheiu Secuiesc), Dragoş Popescu (Concordia Chiajna), Cristian Matei (Autobergamo Deva), Adrian Pânzaru (Autobergamo Deva), Narcis Cataramă (Autobergamo Deva).

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

2 zile ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

2 zile ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

2 zile ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

2 zile ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

2 zile ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

2 zile ago