Categories: ActualitateFlash

Tratamentele şi intervenţiile chirurgicale n-au fost întrerupte

Natalia Bumbac

Scandalul declanşat pe tema dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma a avut repercusiuni şi la noi în judeţ. Se înţelege că unităţile spitaliceşti hunedorene unde erau folosite produsele incriminate au fost determinate să ia decizii rapide şi eficiente pentru înlocuirea lor, fără a fi afectată activitatea medicală.
Un exemplu este Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, unde s-au folosit în trecut produsele marca Hexi Pharma. Imediat după izbucnirea scandalului, conducerea unităţii a reuşit în timp record să găsească soluţii la problema care a cutremurat întregul sistem de sănătate românesc. În urma informaţiilor apărute în presă despre calitatea îndoielnică a dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma, la spitalul devean a fost convocat un comitet director care a decis retragerea substanţelor respective din uz şi înlocuirea lor cu altele existente în stocul unităţii medicale, fiind vorba de dezinfectanţii folosiţi la igienizarea suprafeţelor. Iar, pentru sterilizarea instrumentarului medical, spitalul judeţean a împrumutat o cantitate de dezinfectant de la Direcţia de Sănătate Publică  Hunedoara, care a fost suficientă până au fost achiziţionate alte produse. Tot în cadrul comitetului director s-a decis ca imediat să se iniţieze procedura de licitaţie pentru contractarea altui furnizor de substanţe dezinfectante, fiind întocmit caietul de sarcini în acest sens. Vineri, 13 mai, au fost deschise ofertele, fiind selectat un furnizor care livrează dezinfectanţi produşi în Germania, acestea fiind deja aduse la SJU Deva şi date în uz de sâmbătă, 14 mai.
Ca urmare, potrivit conducerii spitalului devean, activitatea medicală în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor nu a fost întreruptă sau afectată nici un moment.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

15 ore ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

15 ore ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

15 ore ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

15 ore ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

15 ore ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

16 ore ago