Tratamentele şi intervenţiile chirurgicale n-au fost întrerupte

04 spital deva (16)Natalia Bumbac

Scandalul declanşat pe tema dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma a avut repercusiuni şi la noi în judeţ. Se înţelege că unităţile spitaliceşti hunedorene unde erau folosite produsele incriminate au fost determinate să ia decizii rapide şi eficiente pentru înlocuirea lor, fără a fi afectată activitatea medicală.
Un exemplu este Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, unde s-au folosit în trecut produsele marca Hexi Pharma. Imediat după izbucnirea scandalului, conducerea unităţii a reuşit în timp record să găsească soluţii la problema care a cutremurat întregul sistem de sănătate românesc. În urma informaţiilor apărute în presă despre calitatea îndoielnică a dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma, la spitalul devean a fost convocat un comitet director care a decis retragerea substanţelor respective din uz şi înlocuirea lor cu altele existente în stocul unităţii medicale, fiind vorba de dezinfectanţii folosiţi la igienizarea suprafeţelor. Iar, pentru sterilizarea instrumentarului medical, spitalul judeţean a împrumutat o cantitate de dezinfectant de la Direcţia de Sănătate Publică  Hunedoara, care a fost suficientă până au fost achiziţionate alte produse. Tot în cadrul comitetului director s-a decis ca imediat să se iniţieze procedura de licitaţie pentru contractarea altui furnizor de substanţe dezinfectante, fiind întocmit caietul de sarcini în acest sens. Vineri, 13 mai, au fost deschise ofertele, fiind selectat un furnizor care livrează dezinfectanţi produşi în Germania, acestea fiind deja aduse la SJU Deva şi date în uz de sâmbătă, 14 mai.
Ca urmare, potrivit conducerii spitalului devean, activitatea medicală în ceea ce priveşte tratamentul pacienţilor nu a fost întreruptă sau afectată nici un moment.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.