Categories: Actualitate

Problema salariilor de la UM Orăştie, decisă de instanţă

După protestele angajaţilor de la Uzina Mecanică (UM) Orăştie de săptămâna trecută, concretizate în trei zile de grevă japoneză şi pichetarea sediului unităţii, conducerea uzinei vine cu lămuriri.
Potrivit răspunsului dat preşedintelui Sindicatului „Speranţa” Orăştie, Constantin Stoica, revendicările cerute sunt incorecte, deoarece nu sunt de competenţa conducerii unităţii. Mai mult de atât, în răspunsul semnat de directorul general al UM Orăştie, Ion Radu, transmis liderului sindical în 9 mai, înainte de declanşarea acţiunilor de protest, sunt demontate acuzaţiile de lipsă a dialogului aduse conducerii uzinei.
„Revendicările privind majorările salariale sunt incorecte, ne aflăm în legalitate cu salariile. Pentru creşterea salariilor, Sindicatul «Speranţa» ne-a acţionat în judecată, parte în proces fiind şi Ministerul Economiei, autoritate care ne tutelează, în prima instanţă cererea fiind respinsă. Prin urmare, până la obţinerea unei hotărâri definitive şi executorii, orice discuţie pe această temă este inutilă, atât timp cât a fost sesizată instanţa cu soluţionarea acestui aspect. Nu poţi cere acelaşi lucru pe două căi diferite. Mai mult de atât, atunci când am întocmit bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2016, am solicitat o creştere salarială de şase la sută, dar Ministerul de Finanţe nu ne-a aprobat-o”, a explicat Ion Radu, directorul general al UM Orăştie.
Reamintim că săptămâna trecută, aproximativ 40 de angajaţi de la UM Orăştie au protestat cerând majorarea salariilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă. (N. Bumbac)

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Nu vor să renunțe sub nici o formă la me­tehne. Gurile rele spun că unii…

o zi ago

10.000 de pretexte pentru a denigra CJ Hunedoara

În urma apariției în spațiul public a unui articol semnat de Carmen Cosman Preda care…

o zi ago

Bulina albă

Mihai Panaitescu, managerul Teatrului de Artă Deva Pentru că la Gala Premiilor UNITEM 2024, ediţia…

o zi ago

Bulina neagră

Sorin A., autorul a peste 130 de infracțiuni de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” Pentru că…

o zi ago

Chinuită chiar de nepoata pe care a crescut-o ca pe propria fiică

O bunicuță în vârstă de 80 de ani, din Hunedoara, s-a plâns Judecătoriei Hunedoara că…

o zi ago

Vitezoman lăsat pieton. A cerut să-i fie înapoiat permisul și a dat vina pe stâlpii de electricitate

Un șofer prins de polițiștii hune­do­reni circulând cu 107 km la oră prin localitate a…

o zi ago