Spitalul Municipal Lupeni – parte civilă în dosarul Hexi Pharma

Maximilian Gânju

Unitatea medicală din vestul Văii Jiului s-ar fi constitut parte civilă în dosarul instrumentat de procurorii Parchetului General, cu privire la dezinfectanţii comercializaţi de compania Hexi Pharma.
Spitalul Municipal Lupeni, conform unui raport al Ministerului Sănătăţii, a avut un contract cu Hexi Pharma pe achiziţia de dezinfectanţi, iar valoarea contractului a fost de 320 de lei. Primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă, spune că nu are informaţii legate de caz, în condiţiile în care unitatea medicală are un management care decide.
”Spitalul nu are datorii, merge, deci nu văd un motiv pentru care ar trebui să intervin peste management. Ei ştiu cel mai bine ce au de făcut”, a declarat edilul şef al municipiului Lupeni. În acest dosar, alte 279 de unităţi spitaliceşti sunt părţi civile, iar prejudiciul total creat de Hexi Pharma se ridică la 70 de milioane de lei. În dosarul de la Parchetul General este cercetată Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, fiind acuzată de 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţie improprie la zădărnicirea combaterii bolilor, dar şi alte persoane din companie. Mihai Leva, şef de producţie la Hexi Pharma, este cercetat sub control judiciar pentru complicitate la participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată. În paralel, procurorii DNA cercetează activităţi de corupţie legate de Hexi Pharma, în cauză fiind cercetată soţia lui Dan Condrea şi fratele acesteia, dar şi directorul general al firmei, Flori Dinu.

Mesagerul Hunedorean

View Comments

Recent Posts

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu: Hunedoara pe mâini bune!

Dan Bobouțanu și-a depus ieri candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului Hunedoara.…

18 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie de la o pri­mărie continuă să facă afaceri pe banii…

18 ore ago