Traficant prins cu aproape un kilogram de cocaină

Maximilian Gânju

Tânărul a ticluit un plan care ar fi trebuit să distragă atenţia de la un posibil control. Pe locurile din spate ale maşinii, un Ford Fiesta, a pus un câine de talie mare şi multe plase cu haine şi încălţăminte. Drogurile erau ascunse în caroseria maşinii.

Şi-a retras cererea
Poliţiştii SCCO Hunedoara şi procurorii DIICOT au primit informaţia că urmează să fie aduse în ţară peste 800 de grame de cocaină, prin Vama Nădlac, iar destinaţia este ”piaţa” din judeţul Hunedoara. Trafi­cant­ul, Robert Varadi, de 35 de ani, din Deva,în cursul lunii septembrie 2020 a procurat şi introdus în ţară, fără drept, cantitatea de 830,4 grame cocaină. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la o pedeapsă de 4 ani şi 2 luni închisoare, însă bărbatul a făcut apel. Dosarul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia iar înainte de a fi soluţionat,individul a realizat că există riscul ca pedeapsa să-i fie majorată şi şi-a retras cererea. Hune­do­reanul voia ca instanţa să revină asupra măsurii de confiscare a autoturismului folosit la infracţiune.

A crezut că are planul perfect
La mijlocul lui septembrie 2020, în baza informaţiilor primite, ofiţerii de Crimă or­ga­nizată l-au aşteptat în Şoimuş, la coborârea de pe autostrada A1.”S-a procedat la efec­tuarea controlului autoturismului marca Ford Fiesta, constatându-se că în partea din spate a maşinii se afla un câine de talie mare, res­pectiv mai multe pungi în care se aflau ar­ticole de încălţăminte şi îmbrăcăminte. Având în vedere datele existente care au stat la baza sesizării, s-a trecut la controlul amă­nunţit al elementelor de caroserie, ocazie cu care s-a procedat la desfacerea feţelor de la cele două uşi din faţă. În interiorul portierei dreapta faţă, în spaţiul delimitat de caroserie şi faţa de uşă, s-a găsit un pachet învelit în bandă de culoare neagră. Cu ocazia des­facerii stratului de bandă neagră, sub care era o substanţă lichidă cu miros de deter­gent, s-a constatat că în interior se află o cantitate de substanţă pulverulentă de culoare albă, ambalată în mai multe rânduri de folie, din material plastic transparent, aplicate peste un strat de bandă de culoare maro, la rândul său aplicat peste mai multe straturi de folie din material plastic de culoare neagră, care învelea o folie de material plastic transparent, împachetat în mai multe straturi. Inculpatul a declarat la acel moment că îi aparţine şi conţine 800 grame cocaină, pe care le-a achiziţionat per­sonal din Germania, de la un cetăţean sârb, că intenţiona să o consume şi probabil să comercializeze în timp o parte din cantitatea rămasă”, au arătat anchetatorii. Varadi Ro­bert cumpărase drogurile cu 18.000 de euro din Frankfurt.

Un gând despre „Traficant prins cu aproape un kilogram de cocaină”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.