Categories: Sport

Trãdaţi de condiţia fizicã

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a debutat în noul sezon al Ligii a III-a cu o remiză, scor 1-1, în meciul de acasă cu ACS Recaş, una dintre pretendentele la promovare. Echipa pregătită de Erik Lincar a început promiţător şi a condus cu 1-0, având şi superioritate numerică, însă a rămas fără „benzină”, la final, şi a fost egalată.

Entuziasm bun, dar insuficient
Venirea tânărului tehnician Erik Lincar nu a transformat FC Hunedoara într-o mare echipă peste noapte, însă gruparea alb-albastră a câştigat clar la capitolele entuziasm şi atitudine pozitivă. Cât timp hunedorenii au avut suflu să înlocuiască prin muncă lipsa unei strategii bine puse la punct şi a unor relaţii de joc „sudate” jocul a mers acceptabil. Însă, la final, când a ieşit la rampă precaritatea pregătirii fizice, hunedorenii s-au tăiat şi au fost taxaţi de adversari.
Prima ocazie a fost semnată de Bilia (min. 10) care a executat bine o lovitură liberă de la 25 de metri, însă portarul a scos de sub bară. La scurt timp, Todea (min. 17) a deschis scorul cu un şut din demi-vole sub bară, după centrarea excelentă a lui Păcurar. Cu avantaj minim pe tabelă, hunedorenii au beneficiat şi de un om în plus pe teren din minutul 29, întrucât Şeroni de la ACS Recaş a încasat cartonaş roşu direct (uşor acordat), pentru o intrare tare la Negru. Hunedorenii n-au ştiut să profite de „dublul avantaj”, astfel că ocaziile la poarta adversă s-au rărit, probabil pentru că alb-albaştrii credeau că meciul e deja jucat.

Fără forţă pe final
Situaţia s-a schimbat după ce arbitrul a restabilit egalitatea numerică, eliminându-l pe hunedoreanul Nicolau, pentru cumul de cartonaşe galbene, în minutul 70. Conştienţi că victoria e în pericol, alb-albaştrii au accelerat şi au avut două ocazii cu care puteau închide jocul. Din păcate, Todea (min. 71) a ţintit transversala din lovitură liberă de la 20 de metri, iar Kelemen (min. 73) a reluat cu capul pe lângă, după centrarea lui Păcurar. Mai proaspeţi şi mai vicleni, recăşenii au dat lovitura pe final, când hunedorenii au terminat „benzina”. Proaspăt-intratul Nanu (81) a egalat, 1-1, după ce aprimit o pasă în adâncime, iar Şchiopu (min. 88) putea aduce victoria recăşenilor, dar şutul său din 10 metri a trecut razant pe lângă vinclu. „Jucătorii mei au făcut tot posibilul pentru un rezultat bun, iar eu sunt mulţumit de scor. Din păcate, pe final, am cedat fizic, deoarece am avut un timp de pregătire prea scurt. În plus, lotul nostru e mai puţin valoros decât al celor de la ACS Recaş”, a afirmat, după meci, antrenorul Erik Lincar.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

S-a pus de o alianță a săracilor cu duhul. Gurile rele din capitala regiunii cu…

5 ore ago

Bulina albă

Timeea Ștefănescu, sportivă din municipiul Vulcan Pentru că a obținut două medalii de argint și…

5 ore ago

Bulina neagră

Dănuț R., din municipiul Lupeni Pentru că a fost trimis în judecată de către procurori,…

5 ore ago

Primăria Șoimuș, bună de plată!

Au primit bani pentru refacerea comunei după calamități, dar i-au folosit pe altceva Primăria Șoimuș…

5 ore ago

Motivele pentru care anchetatorii lui Traian Berbeceanu au fost achitați de judecători. „Modalitatea în care și-au exercitat atribuțiile a fost una extrem de deficitară”

Procurorul Ioan Mureșan (foto dreapta), achi­tat pentru abuz în serviciu, repre­siune nedreaptă și fals intelectual,…

5 ore ago

Conducerea din Dobra a dat lovitura, din nou

Magdalena Șerban Odată utilizată, apa potabilă devine apă uzată. Sistemul de canalizare este folosit pentru…

6 ore ago