Categories: Sport

Joc modest, rezultat pozitiv

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a obţinut prima victorie din noul sezon, învingând cu 1-0, în deplasare, echipa secundă a clubului Poli Timişoara, deşi e încă departe de fotbalul spectacol dorit de suporteri.
Alb-albaştrii au mai avut două goluri anulate pe motiv de ofsaid. Sub comanda tehnicianului Erik Lincar, hunedorenii au împrumutat (parţial) stilul marilor echipe care câştigă chiar şi atunci când au prestaţii mai modeste. FC Hunedoara s-a adaptat mai bine la caniculă şi s-a impus în faţa celor de la Poli II Timişoara, echipă sleită de puteri, după jocul de 120 de minute disputat cu trei zile înainte, cu UTA, în Cupa României.

Fotbal sufocat de căldură

Prima repriză a rămas datoare fotbalului, întrucât jucătorii au suferit din cauza căldurii, iar fazele de poartă au lipsit aproape total. În acest context, de fotbal sărac, hunedorenii au fost vioara întâi şi au avut două ocazii, mari şi late, prin veteranul Şandor (foto). La una dintre ele, în minutul 26, experimentatul atacant alb-albastru a introdus balonul în poartă, însă reuşita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Replica alb-violeţilor a fost ca şi inexistentă, portarul William fiind în şomaj până la pauză.

Gol din fază fixă

Fotbalul s-a animat o idee, după pauză, când căldura s-a mai potolit, însă nivelul calitativ a rămas tot departe de pretenţiile şi numele celor două combatante. Acelaşi Şandor a marcat din nou în minutul 55, dar asistentul Sergiu Albu a ridicat din nou fanionul, tot pentru o poziţie de ofsaid. Poli II a „trăit” pentru prima dată prin Silaghi (min. 59), care a expediat întâiul şut pe poartă al bănăţenilor, dar portarul William a reţinut fără emoţii. Hunedorenii au punctat în cele din urmă lovitura în minutul 78, în urma unei faze fixe. Bilia a executat o lovitură liberă, din lateral dreapta, iar aceasta a fost uşor deviată de Moroşanu în plasă, scor 0-1. „A fost un meci greu, în faţa unei echipe incomode. Nu am etalat încă jocul pe care ni-l dorim, dar rezultatul e pozitiv şi ne dă speranţe pentru viitor. Suntem încă deficitari sub aspect fizic, dar ne vom pune la punct în scurt timp”, a afirmat antrenorul hunedorenilor, Erik Lincar.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că o duduie cu chipiu are șanse mari să fie re­trogradată. Nu de…

12 ore ago

Dansăm? Da, la Simeria a fost o seară magică

Seară magică la Simeria, duminică! În Parcul Unirii, care tocmai a fost reabilitat, a fost…

12 ore ago

Bulina albă

Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara Pentru că a crezut de la bun început în echipa…

12 ore ago

Bulina neagră

Vasile T., din municipiul Petroșani Pentru că a fost arestat pentru furt calificat, omul fiind…

12 ore ago

Lelese: Vor să fie găsiți oricând, de oricine, prin RENNS

Magdalena Șerban Registrul Electronic Național al No­men­claturii Stradale reprezintă evidența electronică a drumurilor și adre­selor…

12 ore ago

Nu mai lucrează cu publicul! Salariații de la Mediu protestează!

Salariații de la Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara se răzbună pe hunedoreni. Pentru că nu…

12 ore ago