Categories: Sport

Un ochi râde, hunedorenii plâng

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a suferit prima înfrângere pe teren propriu în actualul sezon, scor 0-1, în faţa „fraţilor vitregi” de la CFR Simeria. Alb-albaştrii s-au prăbuşit pe teren la final, întrucât au avut superioritate la posesie şi au ţintit de două ori bara. Feroviarii au încins o horă a bucuriei, dar au renunţat la „focurile de artificii”, întrucât ar fi însemnat să-şi renege „sângele alb-albastru”. Eşecul a pus pe tapet îndepărtarea de la FC Hunedoara a tehnicianului Erik Lincar.

Ofensivă sterilă vs. contraatacuri ucigătoare
Ecuaţia primului derby hunedorean din acest sezon a fost simplă. Obligată de prezenţa în tribună a aproape 1.000 de suporteri şi de statutul de gazdă şi favorită, formaţia oficială a Hunedoarei, FC Hunedoara, a încercat să demonstreze că merită încrederea şi respectul celor cu „sânge” alb-albastru. Astfel, trupa antrenată de Erik Lincar s-a instalat din start în jumătatea adversă şi a căutat cu îndârjire golul. Ocazii au fost suficiente, încă din prima repriză, dar Bilia (16) şi Todea (29) au ţintit transversala, aşa că la pauză, scorul a fost alb.
Hunedorenii din „exil” care au îmbrăcat tricourile CFR-ului au devenit periculoşi după pauză, când alb-albaştrii „oficiali” au picat la capitolul prospeţime. Făgărăşanu (54), jucător din Hunedoara, a scăpat singur de la jumătatea terenului, a făcut o cursă perfectă şi a înscris cu sânge rece pe lângă portarul Popescu, 0-1. Golul a dat tonul accentuării asediului la poarta simeriană, însă tot feroviarii au fost mai periculoşi pe contraatac. FC Hunedoara a dat senzaţia că nu ştie, nu poate şi nu vrea şi a irosit ocazii bune, iar Pepenar (61 şi 65) şi Dăscălescu (86) puteau majora avantajul „taurilor verzi”.
La final, unii jucători de la FC Hunedoara s-au prăbuşit pe gazon, afectaţi de deznodământ, în vreme ce tehnicianul Erik Lincar era … perfect senin. Feroviarii au încins o horă a bucuriei la mijlocul terenului, însă aceasta a fost scurtă şi fără efuziuni, pentru că cei cu sânge alb-albastru în vene nu s-au putut bucura cu adevărat de necazul echipei oraşului lor.

 

Pleacă Lincar, vine Alexoi?
Tehnicianul hunedorenilor Erik Lincar şi-a anunţat, după joc, elevii, că primul antrenament va fi astăzi după-masă. Există însă riscul ca Lincar să fie îndepărtat până atunci de la echipă, întrucât oficialii hunedoreni au fost foarte supăraţi după meci. „Erik a plecat acasă şi va reveni luni. Am auzit şi eu discuţii despre o posibilă demitere, dar totul se va decide luni (azi n.r)”, a spus un oficial al grupării alb-albastre. Pe lista posibililor înlocuitori se află Titi Alexoi, Aurel Şunda şi secundul Nelu Mitrică.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii că au început deja ne­gocierile subterane pen­tru o primărie din județ. Cică sunt…

4 ore ago

Bulina albă

Sebastian Buțu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” Pentru că…

4 ore ago

Bulina neagră

Lucian A. acuzat de furt Pentru că a fost trimis în judecată, fiind acuzat că…

4 ore ago