Categories: Sport

Munca şi norocul, ingredientele victoriei

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva s-a impus cu 1-0 pe terenul ultimei clasate, Arieşul Turda, şi a evadat din zona periculoasă a clasamentului. Trupa antrenată de Constantin Olariu a muncit mult şi cu ştiinţa jocului, dar a şi avut o căruţă de noroc, întrucât gazdele au avut două bare şi multe alte ratări.

Alb-roşii au profitat de startul slab de campionat al turdenilor şi au mai „torpilat” o dată „corabia” deja scufundată a Arieşului. Devenii au câştigat cu 1-0, obţinând al doilea succes extern al sezonului, şi sunt mai sus de „linia de plutire”, urcând de pe locul 11 pe şase. Meciul n-a strălucit din punct de vedere al calităţii, dar a plăcut, deoarece a fost animat şi tensionat, iar verdictul a stat sub semnul întrebării până în minutele de prelungire.

 

Lecţii de contraatac
Cu nou instalatul George Cioreceri pe banca tehnică, Arieşul a început tare, sperând că va reuşi prima victorie a sezonului şi va da tonul redresării. Tilincă (4) şi Tîrcă (10) au beneficiat de ocazii bune, dar le-au irosit şi au dat startul unui festival al ratărilor. Mureşul şi-a arătat prima dată colţii la contraatacul lui Petrescu, însă Dragu, singur la 10 metri, a reluat pe lângă poartă centrarea coechipierului său. Momentul psihologic al partidei s-a petrecut în minutele 31 şi 32 şi a adus profit devenilor. Bucur (31) a ţintit transversala din lovitură liberă, iar pe contraatac, Petrescu (32) a deschis scorul cu o lovitură de cap, după centrarea lui Deaconescu, 0-1. Arieşul a atacat cu îndârjire şi a fost aproape de egalare în minutul 36, dar lovitura de cap a ex-hunedoreanului R. Cristian a fost scoasă de pe linia porţii de Şerban.

 

Bravo defensivei, jos pălăria Olariu
Ofensiva turdeană a continuat şi după pauză, dar reduta deveană a rezistat cu succes până în prelungiri, graţie organizării bune din apărare şi a intervenţiilor portarului Lipitor. Ca dovadă că jocul a fost încins stau şi cele nouă cartonaşe galbene: şase pentru Arieşul – trei pentru Mureşul.
Cu această victorie, Mureşul acumulează nouă puncte din 18 posibile, bilanţ peste aşteptări, în condiţiile în care lotul şi pregătirea de vară au avut de suferit din cauza problemelor financiare. Meritul este al antrenorului Constantin Olariu, care demonstrează că ştie să apese butoanele care trebuie şi a închegat o echipă cât de cât competitivă dintr-un lot modest, format din jucători fără pretenţii salariale exagerate.

MesagerulHunedorean

View Comments

  • felicitari antrenorului si echipei Muresul Deva,dar nu uitati ca greul acum incepe.Hai sa batem tot acasa,si sa ne instalam in primele 5-6 echipe definitiv.E asa de greu?mai batem afara sau cateva egaluri si ne salvam si anul asta.Nu uitati ca Deva nu a fost niciodata in div A sau Liga I.e cazul in cativa ani ,au reusit alte orase mici care erau prin div C,unele au luat si titlul de campion ai Romaniaie!Oare e mult ?Hai sa castigam urmatorul meci,concentrati-va si cu 12 puncte va fii mai ok decat cu 9 puncte acum.
    succes!si nu v culcati pe o ureche niciodata!

Recent Posts

Bulina albă

Vasile Dîncu, senator PSD Pentru că a primit Titlu de Cetățean de Onoare al municipiului…

17 ore ago

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc cârcotașii ăștia tare isteți că o duduie, șefă pe la o agenție de la…

17 ore ago

Bulina neagră

Claudiu V., din municipiul Hunedoara Pentru că a fost trimis în judecată pentru trafic și…

17 ore ago

„Săracii” preoți, ce salarii mici au! Grila de salarizare a preoţilor, în funcţie de studii şi încadrare

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a cerut creşterea salariului per­so­na­lului neclerical la nivelul salariului minim…

17 ore ago

Escrocheria „Mă auziți acum?”: motivul pentru care este important să nu răspunzi cu „DA”

În era digitală actuală, în care sun­tem profund interconectați prin In­ter­net, escrocheriile telefonice ră­mân o…

17 ore ago

Căutări reluate în cazul persoanei dispărute în lacul Sântămăria Orlea. Apa are 19 metri adâncime

Scafandrii au reluat, ieri, căutările în cazul persoanei date dispărută în lacul ba­rajului de acumulare…

17 ore ago