Tot mai mulţi hunedoreni păcăliţi de escrocii de pe Internet!

03 colet1Anda Iovănesc

Tot mai mulţi hunedoreni devin în ultima vreme victime ale anunţurilor false de pe Internet. Autorităţile confirmă acest fenomen şi atrag atenţia asupra faptului că trebuie să avem mare grijă de unde cumpărăm un produs şi de la cine.
Acum, putem cumpăra orice de pe Internet, de la flori, telefoane, rezervări la diferite hoteluri, tichete de avion şi până la autoturisme second-hand. Numai că, s-a întâmplat nu o dată, ca unele persoane să constate că una au comandat pe Internet şi altceva au primit. De exemplu, o hunedoreancă şi-a comandat un telefon nou de pe un site de Internet, dar a avut surpriza neplăcută să primească un telefon vechi. Un alt caz este al unui bărbat din judeţ, care a dorit să achiziţioneze un telefon de pe Internet, dar a rămas stupefiat când a văzut că în cutia primită se află un săpun. Şarlatanii profită de naivitatea celor care comandă şi se îmbogăţesc pe seama acestora.
Sunt sute de site-uri sau anunţuri false şi este foarte greu să le deosebim de cele reale. Specialiştii spun că site-urile serioase au întotdeauna un link pentru a putea reclama nereguli la Protecţia Consumatorului.
De asemenea, nu trebuie să oferim informaţii legate de contul sau cardul bancar, deoarece s-ar putea să ne trezim fără banii din conturile personale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.