Categories: Actualitate

Ţigările, marfa cea mai râvnită de hoţi

Maximilian Gânju

Banii nu mai sunt principala ţintă a hoţilor, mai ales că majoritatea magazinelor îşi duc încasările aproape zilnic la bancă. În aceste condiţii, hoţii ţintesc bunurile ce pot fi uşor vândute.

Doi deveni de 31 şi 35 de ani au comis o spargere, însă n-au apucat să ajungă prea departe cu bunurile furate. Cei doi au fost zăriţi pe o stradă din municipiul Deva, de către o patrulă a Poliţiei Locale Deva şi duşi la sediul Poliţiei, pentru cercetări, unde au fost reţinuţi pentru 24 de ore.
Cei doi aveau asupra lor mai multe bunuri provenite din comiterea unei infracţiuni de furt calificat. Florin Turcă şi Gheorghiţă Stratulat au spart geamul unui bar din Deva, iar după ce au furat din interior mai multe sticle de băuturi alcoolice şi pachete de ţigări, au luat şi un coş de gunoi de pe stradă, ca să aibă în ce-şi pune bunurile furate. Au fost duşi în faţa instanţei cu propunere de arestare, iar magistraţii Judecătoriei Deva au decis ca indivizii să fie cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv.
Ţigările, băutura şi chiar parfumurile sunt vizate acum şi de spărgătorii care acţionează în zona Văii Jiului. A fost şi cazul unei spargeri comise la finele săptămânii trecute, la Petroşani, unde un magazin al familiei primarului a fost călcat iarăşi de hoţi. Autorii au furat şi de această dată mai multe pachete cu ţigări. Aceeaşi unitate a mai fost spartă cu puţin timp în urmă chiar dacă se află la o mică distanţă de sediul Poliţiei Petroşani, iar autorii au fost prinşi de poliţişti la scurt timp. Indivizii care au dat spargerea la magazinul familiei edilului şef din Petroşani au mai încercat şi la un alt chioşc să fure. De această dată, spargerea n-a mai mers conform planului iar hoţul sau hoţii au plecat cu mâna goală. Magazinul avea montat un grilaj iar hoţii n-au putut trece de uşă. Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, în cazul spargerii de la finele săptămânii trecute există un cerc de suspecţi şi se fac cercetări pentru prinderea autorilor.

Mesagerul Hunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele că un personaj trist din zona noastră i-a fentat pe unii de…

o zi ago

Bulina albă

Florin Maxim, antrenorul Corvinului Hunedoara Pentru că echipa pe care o antrenează a ajuns în…

o zi ago

Bulina neagră

C.C., din Valea Jiului Pentru că a fost acuzat de distrugere, după ce bărbatul a…

o zi ago

Povestea merge mai departe. Mai frumos, mai incitant. „Citești și câștigi!”, la a X-a ediție

Concursul “Citești și câștigi” a ajuns la a 10-a ediție. „Ai învins? Continuă! Ai pierdut?…

o zi ago

Amenințări și intimidări în pre-campanie

Președintele CJ Hunedoara cere pre­fec­tului să se implice pentru ca alegerile să fie corecte De…

o zi ago

Ardeu, în centrul atenției administrative din Balșa

Magdalena Șerban Comuna Balșa prinde aripi în ma­terie de investiții, satul Ardeu urmând să fie…

o zi ago