Categories: Sport

Tensiuni şi incertitudini financiare la Ştiinţa

Ciprian Marinuţ

În ciuda obţinerii primei victorii din play-off, atmosfera în tabăra rugbiştilor de la Ştiinţa Petroşani este încărcată, din cauza restanţelor financiare şi a nesiguranţei înscrierii echipei în Campionatul Naţional de Rugby în 7, care va demara în luna octombrie.

Bani aprobaţi, dar neîncasaţi şi neachitaţi
Trupa antrenată de Alexandru Lupu (foto) a bifat, la finalul săptămânii, prima victorie din play-off, după ce a depăşit, pe teren propriu, pe Rulmentul Bârlad cu scorul de 29-7, însă rugbiştii nu prea au avut chef de sărbătoare. Tânărul tehnician a recunoscut că întârzierea plăţii primei de 600 de lei promise pentru pachetul de trei victorii din finalul sezonului regulat provoacă o atmosferă destul de tensionată în cadrul lotului. „Avem o problemă din cauza acestor bani, echipa suferind de un stres intern, care s-a simţit un pic şi în teren. Sumele pentru această premiere au fost deja aprobate, dar transferul lor de la Consiliul Judeţean în conturile clubului întârzie, din motive necunoscute. Sper ca situaţia să se rezolve cât mai rapid, deoarece sâmbătă, 14 septembrie, avem un meci dificil în deplasare la Iaşi, cu principala contracandidată la ocuparea locului doi”, a spus Alexandru Lupu. Tehnicianul a precizat că dacă vor exista bani, echipa se va înscrie şi în Campionatul Naţional de Rugby în 7, iar dacă nu, Ştiinţa nu va participa la această competiţie. „Jucătorii sunt tineri şi vor să joace pentru a se afirma. Înscrierile se pot face până pe data de 27 septembrie, dar există riscul să nu participăm, dacă nu se vor găsi fonduri suficiente”, a spus Lupu.

Încurcaţi de convocările la lot
Pregătirea meciului cu Poli Agro Iaşi este afectată şi de plecarea a opt jucători ai grupării din Petroşani la echipa naţională U20 (sub 20 de ani). „Şi în zilele premergătoare acestui meci, la fel ca şi înaintea celui cu lidera Stejarul Buzău, opt jucători din cadrul lotului vor fi la pregătire cu echipa naţională U20. Sper să nu se accidenteze la antrenamente sau la amicalele pe care le vor juca, pentru a fi apţi la meciul de la Iaşi. Întreg lotul se va reuni la Bucureşti, cu doar două zile înainte de jocul de la Iaşi”, a precizat antrenorul Ştiinţei Petroşani.

MesagerulHunedorean

Recent Posts

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

A pozat ani de zile într-un oponent al unui primar, s-a bătut cu de­ciziile sale…

15 ore ago

Județul Hunedoara poate deveni Destinația Anului 2024

Județul nostru are patru obiective în­scrise în cea mai importantă competiție din turismul românesc: Cetățile…

15 ore ago

Bulina albă

Denisa Oniciu din cadrul Detașamentului de Jandarmi Petroșani Pentru că a obținut medalia de bronz…

15 ore ago

Bulina neagră

Costantin N., judecat pentru furt Pentru că a fost trimis în judecată pentru furt calificat…

15 ore ago

Mama unui tânăr, dispusă să ajungă la închisoare pentru a-și „salva” copilul

Tânărul a provocat un accident rutier cu autoturismul familiei și ar fi rămas fără permis…

17 ore ago

Zeci de articole de îmbrăcăminte – furate de un bărbat din Deva

Bărbatul din municipiul Deva a intrat într-un magazin universal din localitatea Petrila, și-a încărcat coșul…

17 ore ago